Meclisler hizmet için güç birliği yaptı

Meclisler hizmet için güç birliği yaptı

Mahalli İdareler Eğitim Birliği semineri 30 Eylül-02 Ekim 2011 tarihleri arasında Mersinde yapıldı.

Konya’nın da ortağı olduğu 6 ilin İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclislerinin katıldığı toplantıda, her türlü yatırım ve projede birlik vurgusu yapıldı.
Mersin Valiliği’nin ev sahipliğinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Eğitim Birliği Kapızlı Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya 20 üyesiyle birlikte katılan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, sonucundan son derece memnun kaldığını vurguladığı eğitim programının bundan sonraki çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Eğitim seminerinin Mersin İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bölümünde heyete; Mersin, Mersin Havalimanı, taşımacılık ve enerji projelerini tanıtan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun, Yerel Yönetimler Reformunda gelinen noktanın çalışmalara kazandırdığı ivmeyi bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren Selvi, “Bundan sonra birlikte hareket ederek, çıtamızı daha da yukarıya yükselteceğiz” dedi.
PROJE VE YATIRIMLAR ORTAK AKILLA GERÇEKLEŞECEK
Yoğun bir şekilde geçen Mersin programında toplantı daha sonra Mersin İl Genel Meclisi Salonu’nda devam etti. Burada yaptığı konuşmada, vurgulanan birlikteliğin ülke meselelerinin çözümü, projelerin hayata geçirilmesi ve yatırım gibi birçok konuda önem arz ettiğine dikkat çeken Selvi, şöyle devam etti: “Konya, Ankara, Mersin, Adana, Kayseri ve Niğde illerinin Valileri, İl Genel Meclis Başkan ve üyeleriyle yaptığımız toplantıdan, bu illerin yatırım ve projelerini olumlu etkileyecek ‘birlik’ vurgusu çıkması, birliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde önemli bir adımdır. Toplantıda projeler, yatırım ve bütçe birliğine dikkat çekildi ve ortak projelerde Vilayetler Hizmet Birliği’nde olduğu gibi bütçelerin birlikte değerlendirilebileceği vurgusu yapıldı. Toplantıda Konya, yaptığı ilklerle ve hizmetleriyle örnek gösterildi. Burada yaptığımız konuşmada, çalışmalarımızı amatör ruhla profesyonelce yürüttüğümüzü anlattık. İl Genel Meclisleri ve Yerel Yönetimler Reformu’nun öneminin altını çizdiğimiz konuşmalarda ayrıca, Özel İdareler Birliği gibi bir birlik kurulması ya Vilayetler Hizmet Birliği’nin bu yapıya dönüştürülmesi hususu vurgulandı.”
KONYA EKONOMİSİ CANLANACAK
Özellikle taşımacılık, taşımacılıkta maliyetlerin düşürülmesi ve taşımacılığın nasıl yapılacağı, limana en çabuk nasıl ulaşılır ve serbest bölge konularında 6 ilin Valileri ve Meclis üyeleriyle müzakereler yaptıklarını anlatan Selvi, bu konuda da alınan birlikte hareket edilmesinin Konya ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Selvi, Mersin halkının Konya ile Mersin arasında hızlı tren istediğini ifade ederek, ilk etapta taşımacılığın ön plana çıkarılacağı, daha sonra turizm amaçlı seferlerin yapılacağı hızlı tren projesinde çalışma başlatılması için gerekli girişimlerin yapılacağını sözlerine ekledi.
Programın ev sahipliğini yapan Mersin Valisi Güzeloğlu da işbirliğinin ortaklık kültürü olması gerektiğine değindi. Güzeloğlu, “Geleneğimizde var ve bunu yapacağız. Biz Valiler, siz meclis üyesi arkadaşlar oturup bir olmayı isteyerek işe başlayacak ve birlik olacağız. Bundan sonra gücümüz artacak. Birçok alanda ortak proje yapma ve ortak projeleri hedefe taşıma şansımız çoğalacak. Önümüzdeki süreçte mahalli idareler birliğinin buna önem vermesi, İl Özel İdarelerinin farklı amaçlarla ilgili oturup konuşması, her ilin birbiriyle oluşturabileceği işbirliklerini masaya yatırması gerekir. İl Genel Meclisleri yeni dönemleri ve gelecek süreci yorumlarken bu işbirliklerini kesinlikle ön plana almak zorunda” diye konuştu.
n MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.