Mazlum milletlerin yardımına koşuyoruz

Mazlum milletlerin yardımına koşuyoruz

Anadolu İnsani Yardım Derneği  (AYDER) Başkanı İhsan Erdim, AYDER Başkan Yardımcısı  Abdulkadir Aras ve yönetim kurulu Yılmaz Kesicioğlu Merhaba Gazetesi’ni ziyaret ederek, AYDER’in çalışmaları hakkında bilgi verdi

Anadolu İnsani Yardım Derneği  (AYDER) Başkanı İhsan Erdim, AYDER Başkan Yardımcısı  Abdulkadir Aras ve yönetim kurulu Yılmaz Kesicioğlu Merhaba Gazetesi’ni ziyaret ederek, AYDER’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken de hazır bulundu.  AYDER’in Konyalılar tarafından kurulan bir dernek olduğuna dikkat çeken AYDER Başkanı İhsan Erdim, “Yeryüzünün neresinde olursa olsun mazlumlara yardım götüren bir derneğiz. Gönüllülük esasına dayalı çalışan bir dernek. Yönetim Kurulu başkanından üyesine kadar kimse maaş almaz. Yer yüzünün doğusunda batısında onlara savaş oldu. Bu savaşların çoğu bizim coğrafyamızda oldu. Suriye dünya savaşını yaşıyor. Halep’ten gelen 4 çingene yüzünden toplumumuz Suriye’yi tanımadı. Suriye’de 16 tane ülke savaşıyor. Biz 7 düvele karşı savaş vermiş bir toplumuz. 15 tane ülke hiç kimseden izin almadan geliyor, bombalıyor, pilotlarını eğitiyor. Çoluk çocuğu öldürüp dönüyorlar. İskoçya nere Suriye nere? İskoçya’dan, Belçika’dan, Kanada’dan bile geliyorlar. Suriye’nin sahibi yok. Bütün savaşlar Müslüman coğrafyada yaşanıyor. Bizim birinci görevimiz mecburen savaşın getirdikleri ile uğraşmak. Yetimleri var, dulları var. Vatanından yerinden yurdundan ayrılan insanlar var. Bunların duasını almak için uğraşıyoruz. Vefa göstermek lazım. Vefa borcumuzu ödemek zorundayız. Çanakkale’de bu insanlar bizim için savaştı” dedi.

AYDER Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aras da Yemen’de yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yemen’de büyük bir insanlık dramının yaşandığını kaydeden Aras, Yemen halkının Suudi rejimi ve İran arasında ezildiğini ve 15 milyon insanın açık hava hapishanesinde yaşamak zorunda bırakıldığını söyledi. Ziyaretin sonunda Erdim ve Aras, İbrahim Büyükeken’e Mescid-i Aksa temalı saat hediye etti.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.