Manuel reçetede büyük karmaşa

Manuel reçetede büyük karmaşa

Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Cemil Karakap, vatandaşların14 Ekim 2016 tarihinden sonra manuel reçete yazdırdıkları takdirde mutlaka başhekimliğe onaylatmaları gerektiğini söyledi

Konya Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap, 15 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan SGK kurumu Sağlık Uygulama tebliğinin manuel reçetelerin başhekimlikler tarafından onaylanması konusunda yaptığı değişiklik hem vatandaşları, hem de eczacıları mağdur edecektir” dedi. Konya Eczacılar Odası Başkanı Ecz.Cemil Karakap, SGK kurumunun 15 Ekim’de uygulamaya koyacağı konu hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

Karakap, açıklamasında şunları söyledi: “Sosyal Güvenlik Kurumu 07.Ekim 2016 tarihinde yayımladığı Sağlık Uygulama Tebliği ile bir değişiklik yaparak sistemin çalışmadığı zaman manuel reçete yazımlarında sistem çalışmadığına dair onaylar önceden reçeteyi yazan hekim tarafından yapılıyordu. Şimdi ise başhekimlik tarafından yapılması gerektiğini duyurdu Bu uygulama ise 15 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girecek. Yani Cuma günü büyük bir kaos söz konusu. Cuma günü muayene olan hastalarımız eğer manuel reçete yazılır ise ki şüphesiz yazılacak bu reçetelerini alabilmeleri için önce reçete yazdırdıkları hastane başhekiminden onay almaları gerekecek. Eğer bu işlemi yaptırmazlar ise eczaneler tarafından bu reçeteler ilgili SUT hükmü gereğince karşılanamayacak.  Şimdi hasta Beyhekim hastanesinde muayene oldu ve ilaçlarını almak için Karatay bölgesinde evinin yanında bulunan eczaneye gitti, eczacıda bu reçete başhekim onayı almamış diyerek ilacını vermediği zaman burada hasta mağduriyetinden başka bir durum söz konusu değildir.  Bu yüzden bu uygulamanın kurum tarafından bir an önce kaldırılması gereklidir. Eğer kaldırılmaz ise de bu mağduriyetin sorumlusu kesinlikle biz eczacılar değiliz.. Bu yapılan uygulama ile reçete kuyrukları yeniden hortlayacak ve eski günlere dönülecek gibi gözükmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.