Mahalle sayısı değiştiriliyor

Mahalle sayısı değiştiriliyor

Önümüzdeki Yerel Seçim ile birlikte Meram’daki mahalle sayısı 115’ten 69’a iniyor. Meclis’te alınan karara göre Meram’da 58 mahalle iptal edilirken 12 yeni mahalle ismi verildi

Önümüzdeki ay yapılacak Mahalli İdareler Seçimi ile birlikte Konya’nın bazı mahalle sınırları ve isimleri değişiyor. 2014 yılı Mahalli İdareler seçimii kayıtlarına göre Konya’da 1200 mahalle bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Meram Belediye Meclisi’nin aldığı karar ve Konya Valiliğinin onayıyla, önümüzdeki seçimde Meram’daki mahalle sayısı 115’ten 69’a iniyor. Meclis’te alınan karara göre Meram’da 58 mahalle iptal edilirken 12 yeni mahalle ismi verildi.

FARKLI MAHALLEDE OY KULLANMA İDDİASI

Yapılan düzenleme beraberinde bazı sorunları da gündeme getirdi. Seçimlerde oy vereceği okul ve sandığı sorgulayan vatandaşlardan bazıları yıllardır oy kullandığı okulun değişmiş olduğunu gördü. 30 yıldır aynı okulda oy kullandığını ifade eden bir vatandaş, yeni sorgulamasında oy kullanacağı okulun daha uzak bir okula taşındığını gördü. Başka bir vatandaş ise mahallelerin değişmesi nedeniyle kafa karışıklıklarının oluştuğunu belirterek, “Bizim oy kullandığımız yeri değiştirmişler. İşin ilginç yanı oturduğum mahallede değil, komşu mahallemizde oy kullanıyorum” ifadelerine yer verdi.

TARİHİ İSİMLER YAŞATILMALI

Meram’daki mahalle sayısı 115’ten 69’a inmesi ile pek çok mahalle ismi de tarih olacak. Şükran, Şeyh Sadrettin, Mamuriye, Kurtuluş, Gazanfer, Hacı İsa Efendi, Ladikli, Gülbahçe gibi köklü mahallelerin isimleri değişti. Şehir hafızasının korunması açısından mahalle isimlerinin kaybolmasının üzüntü verici oluduğunu belirten vatandaşlar, tarihi isimlerin yaşatılması gerektiğini ifade etti. Yerel Seçim ile birlikte Meram’da birleşecek ve değişecek mahalle isimleri ise şu şekilde: “Sahibiata (Şükran, Abdülaziz), Konevi (Ş. Sadrettin, Mamuriye), Çaybaşı (Hacıfettah), Pirebi (Aksinne, M. Vehbi, Saadet), Aydogdu (Ö. Evleri, Kurtuluş), Uluırmak (Fahrunnisa, Uluırmaksaka, Uluırmak Alihoca, Gazanfer, Dr.Ziyabarlas, Turgutreis, Zafer), Aymanas (Küçük Aymanas, Büyük Aymanas), Uzunharmanlar (Kalfalar, Tırılırmak, Muradiye), Alpaslan (Ekmekkoçu), Uluğbey (Doğu Hadimi), Hadimi (Arifbilge, Batı Hadimi), Yenice (Hacı İsa Efendi, Ladikli), Havzan (Toraksarnıç),

14-Melikşah (Dedekorkut, Armağan), Alavardı (Süleymanşah), Aşkan (Necipfazıl), Yaka (Yunusemre, Kürden), Köyceğiz (Dereaşıklar, Selam), Dere (Derecami Kebir), Ateşbaz Veli (Ateşbaz-I Veli), Ayanbey (Selver, Hacışaban, Kirazlı, Çandır), Osman Gazi, Kovanağzı (Büyükkovanağzı, Küçükkovanağzı), Lalebahçe (Gülbahçe), Durunday (Yorgancı), Yaylapınar (Yaylapınar Süleymaniye, Yaylapınar Kaş, Karaaslan Aybahçe), Hasanköy (Yaylapınar Uhut), Karahüyük, Alakova (Loras, Telafer), Çomaklı, Kaşınhanı (Kaşınhanı İstasyon, Kaşınhanı Yeni), Çarıklar (Çarıklar Fatih), Hatıp (Beybes), Kilistra (İlyasbaba)”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.