Libya'daki sel felaketinde 2 bin kişi öldü

Libya'daki sel felaketinde 2 bin kişi öldü

Libya'nın Derne kentinde, Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası nedeniyle şiddetli yağışlar yaşandı. Yağışlar nedeniyle evler, araçlar ve altyapı büyük zarar gördü. Sel suları, cadde ve sokaklarda metrelerce yüksekliğe ulaştı.

Derne'de 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, kayıp sayısının ise 7 bine ulaştığı açıklandı. Başbakan Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan etti.

Fırtına, Libya'nın doğusundaki Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkiledi. Libya'nın doğusundaki yetkililer, fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem aldı.

Libya Başbakanı Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Derne Belediye Meclis Üyesi Ahmed Emdur da Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Derne'de çok sayıda bina ve konutun tamamen sular altında kaldığını, altyapının sel sularıyla sürüklendiğini, ana yolların yıkıldığını, kamu ve özel mülklerde önemli kayıpların olduğunu belirtti.

Emdur, "Derne yıkık bir kent haline geldi. Acilen uluslararası müdahaleye ihtiyacımız var. Deniz yollarının acilen açılması gerekiyor. Çünkü kente ulaşan tüm kara yolları yıkıldı, sadece tek bir yol kaldı. Ondan da geçiş zor." dedi.

Derne'de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.