Lavrov: Batı Yaptırımlarla Rusya’da Rejimi Değiştirmek İstiyor

Lavrov: Batı Yaptırımlarla Rusya’da Rejimi Değiştirmek İstiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının hedefinin herhangi bir politika değişikliği talebi ile ilgili olmadığını, Rusya’da rejim değişikliği hedeflendiğini söyledi.Rusya Savunma ve...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının hedefinin herhangi bir politika değişikliği talebi ile ilgili olmadığını, Rusya’da rejim değişikliği hedeflendiğini söyledi.

Rusya Savunma ve Dış Politika Konseyi’nde konuşan Lavrov, “Önce yaptırımlar bir ülkenin sosyal yapısı ve ekonomik sektörlerine zarar vermenden elitler hedef alınarak uygulanırdı. Şimdi her şey tersine döndü. Batılı liderler açıkça söylüyorlar: Yaptırımlar aracılığı ile ekonomiyi yıkmak ve halk protestolarına neden olmak.” ifadelerini kullandı.

Batının yaptırımlarla hedefinin açık olduğunu ifade eden Lavrov, “Onlar Rusya’nın herhangi bir politikasının değişimi ile ilgilenmiyor. Doğrudan rejimi değiştirmek istiyor…” uyarısında bulundu.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkeler Rusya’nın savunma sanayi, mali piyasalar ve enerji sektörünü hedefleyen yaptırımları uygulamaya koydu. Rusya da buna karşılık Batılı ülkelerden gıda alımını durdurdu. Petrol fiyatlarının 110 dolardan 80 dolarla gerilemesi nedeni ile ruble yüzde 30 değer kaybederken, Rusya’dan nakit çıkışı da 120-130 milyar doları bulması bekleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama, doğrudan Rusya’yı terör örgütü IŞİD ve Ebola virüsü ile eşdeğer tehdit olarak gördüğünü açıkladı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da dün Kiev’de yaptığı açıklamalarda Donbas’tan tansiyonun yükselmesi durumunda Rusya’nın daha fazla bedel ödeyeceği ve izole olacağı uyarısında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.