Kutan'dan Konya Şeker'e ziyaret

Kutan'dan Konya Şeker'e ziyaret

ESAM Genel Başkanı Recai Kutan ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Şekerin yatırımlarını yerinde inceledi. Ziyarette Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ve ESAM Konya Şube Başkanı Ahmet Tire de hazır bulundu

Pan Plast, Yağlı tohumlar işleme ve bitkisel ham yağ fabrikası Beta Ziraat A.Ş, dünyanın en önemli et ve süt tesisleri olan Panagro, Çumra Şeker Fabrikası ve Torku markası ile üretim yapan çikolata fabrikalarını gezen ESAM heyeti burada yetkililerden bilgi aldı.

KONYA ŞEKER İLE GURURLANDIK

Konya Şeker’in yatırımları yakından takip ettiklerini belirten Recai Kutan, “Konya Şeker’in yatırımlarını biliyorduk ama yerinde görünce daha da gururlandık. Bu çalışmalar Anadolu’nun medarı iftarıdır” dedi. Şeker pancarının ülke tarımındaki önemine vurgu yapan Kutan, konuşmasına şöyle devam etti: “Teknik tarım, gübre kültürü, çapa, sulama kültürü ülkemize pancarla birlikte girdi. Nerede şeker fabrikası kuruldu ise ora da besicilik arttı. Şeker fabrikalarının yanında et balık kombinaları kurulmuştu. Geçmişteki bu başarılı örneklerin şimdi Konya Şeker tarafından sürdürüldüğünü yerinde gördük. Kutan, çalışmalarından dolayı Konuk ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

ESAM’ın gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Konya Şeker ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk da, çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker’in bugüne kadar 2.6 milyar dolar yatırım yaptığını belirterek, “Tarımın açılmamış karlı yollarını Konya Şeker’le açarak daha ileri noktaları götüreceğiz inşallah” diye konuştu. Konuk, Konya Şeker’in 7 kampüste 35 fabrika ile üretim yaptığını ve yatırım bedelinin 2.6 milyar dolar olduğunu kaydetti. Bu yatırımların üretici için büyük anlam ifade ettiğini vurgulayan Konuk, yatırımların devam edeceğinin işaretini verdi. Konya’da ihtisas üniversitesi kurulması için gerekli izinlerin alındığını anlatan Konuk, “Bu üniversitede teknolojinin bilgisini üreteceğiz” dedi. Gıda konusunda Anadolu’nun alt yapısının çok müsait olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Konuk, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan ve yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Samimi bir ortamda geçen görüşmede Konuk, Kutan’a çini tabak hediye ederken, Kutan da Konuk’a 'Davam' kitabını takdim etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.