Kuşların ekmek kavgası

Kuşların ekmek kavgası

Çetin kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını koruyup gözetmek gerekiyor. Şerafettin Camii yanında bulunan kuşlar, kendilerine yem verecek birilerini bekliyor

Kış mevsiminde kuş, kedi, köpek gibi sokak hayvanları yiyecek ve su bulmakta güçlük çekiyor. Bu hayvanların beslenmelerini sağlamak için duyarlı vatandaşlar yemek artıklarını ve ekmek kırıntılarını çöp kenarlarına bırakıyor. Bazıları da kuşları beslemek için birkaç kilogram yem alıp, kuşların yemlenmesini sağlıyor. Sokak hayvanlarının beslenmelerini sağlayabilmek için daha duyarlı davranmak gerekiyor. Aziziye Camii ve Şerafettin Camii çevresinde esnaf ve çevreden gelen vatandaşlar buğday alıp kuşlara atıyor. Kuşlar ise kendilerine verilen yemi kapabilmek için adeta birbirileri ile kapışıyor, birbirilerinin üzerine çıkıyor. Şerafettin Camii'nin çatısına tüneyen kuşlar da kendilerini besleyecek birilerini bekliyor. Duyarlı bir vatandaş gelip yem bıraktığında ise kuşların yem kapma yarışı başlıyor, görsel bir şölen oluşuyor.
Şerafettin Camii önünde kuşları besleyen Murat Özpınar, Meram'da bulunan evinden haftanın belli günleri merkeze geldiğini söyleyerek, “Çarşıya her geldiğimde yakınlarda bulunan yemcilerden birkaç kilogram buğday alıp burada kuşlara dağıtıyorum. Kuşlar, yere yemi serptiğimde hemen uçuşup geliyorlar. Yere döktüğüm yemleri kapmak için birbirileriyle yarışıyorlar. Bu da bu kuşların ne kadar aç olduklarını gösteriyor. Kuşların beslenmesi konusunda herkes duyarlı olmalı. Bu hayvanlar dilsiz, ihtiyaçlarını söyleyemezler. Bu nedenle sahip çıkmak gerekiyor. Yazın bir şekilde ihtiyaçlarını gideriyorlar ama şimdi yiyecek bulamıyorlar” diye konuştu. Hayvanları sevmeyenin insanları da sevemeyeceğini söyleyen Murat Özpınar, “Ben evimde de yemek artıklarını, ekmek kırıntılarını çöp kovalarının içine değil yanına bırakıyorum. Sokakta yaşayan kedi, köpek gibi hayvanlar gelip burada karınlarını doyuruyor. Herkes artıklarını bu şekilde çöp kovalarının yanına bıraksa zaten bu hayvanlar açlık ve susuzluk sıkıntısı çekmez. En azından kış bitene kadar bu hayvanların beslenmesine yardımcı olmak zorundayız. Bu bizim boynumuzun borcudur” dedi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.