Kuduz Vakalarına Karşı Yabani Hayvanlara Yem Bırakılıyor

Kuduz Vakalarına Karşı Yabani Hayvanlara Yem Bırakılıyor

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde kuduz vakalarına karşı yabani hayvanlara yem bırakılıyor. Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından başlatılan bir proje kapsamında hayvanların aşılama amaçlı yemesi için dağlara...

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde kuduz vakalarına karşı yabani hayvanlara yem bırakılıyor. Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından başlatılan bir proje kapsamında hayvanların aşılama amaçlı yemesi için dağlara aşı yemleri atmaya başladı.

    Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Abdulkadir Arslan çalışma hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Arslan, "Hayatımızı tehdit eden kuduz hastalığından kurtulmak için Bakanlığımız ülkemiz genelinde ilaçlama seferberliği başlattı. Bu kapsamda Kahramanmaraşımızın genelinde Eylül ayı içerisinde kuduzun yayılmasına sebep olan tilkilerin dolaşabilecekleri alanlara aşı yemleri atılacak. Proje dâhilinde tilkilere özel köfte şeklinde yem, (balık ve hayvan yeminin ortasında plastik kapsüller içerisinde alüminyum folyo ile kaplanmış aşılar) yerleştirildi. Tilkiler oldukça uzak mesafelerden bile aşılı yemin kokusunu alabiliyorlar. Tilki köfteyi yerken dişleri ile aşının içinde bulunduğu kapsülü patlatacak ve ağız boşluğuna yayılarak hastalığa karşı bağışıklık sağlayacak. Tilkilere özel, köfte biçiminde hazırlanan aşı yemleriyle kuduz hastalığının hayvanlar arasında yayılması önlenmiş, bu sayede hastalığın insanlara da bulaşma riskini azaltmış olacağız." dedi.

    "Bu projeyi Andırın ilçemizde uyguladık ve başarılı sonuca ulaşmak üzereyiz" diyen Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Abdulkadir Arslan, "Bugün itibariyle de Afşin’de İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle çalışmalara başladık. Çalışmanın ilk ayağını da Afşin’e bağlı Hüyüklü, Nadır, Yazıdere, Çağılhan mahallelerinde uyguladık. İlçe genelinde çalışmalarımız Kurban Bayramı öncesine kadar devam edecek. Şu ana kadar tehlike arz edecek bir durum olmadığını gözlemledik." şeklinde konuştu.

    Çalışmaların başlaması sırasında hazır bulunan Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Muttalip Kurt ise "İlçe genelinde çok az rastlanan ancak rastlanması da muhtemel olan Kuduz vakalarına karşı Bakanlığımızın başlattığı önlem amaçlı çalışmalara bugün itibariyle başladık.Çalışmalar sonuçlanıncaya kadar personelimiz tüm imkanlarını seferber edecek." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.