Kudüs’ten özgürlük selamı

Kudüs’ten özgürlük selamı

Erbakan Haftası'nın son gününde düzenlenen konferansların konukları Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve Gazeteci-Yazar Nurettin Şirin oldu.

28 Şubat mağdurlarından Nurettin Şirin Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında verdiği konferansta Erbakan ve Filistin'i anlattı. Erbakan’ın Filistin davasındaki önemini aktaran Şirin, “Bir gün mutlaka Hocamızı özgür Kudüs’ten selamlayacağız” dedi

Erbakan haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansların son gününde yapılan programın konuğu 'Gençlik ve Erbakan' konulu sunumu ile Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve 'Filistin ve Erbakan” konulu sunumu ile Nurettin Şirin oldu. Konya Ticaret Odası Konferans salonunda yapılan programa Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, çok sayıda partili ve dernek üyesi katıldı.

HOCAMIZI ÖZGÜR KUDÜS'TEN SELAMLAYACAĞIZ

28 Şubat öncesi Sincan'da düzenlenen Kudüs Gecesinde yaptığı konuşma ve program bahane edilerek 17 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve 8 yıl cezaevinde kalarak 28 Şubatın simge isimlerinden olan Nurettin Şirin yaptığı konuşmada Rahmetli Erbakan Hoca'ya olan sevgi ve özlemin her daha da artığını söyledi. Her yıl düzenlenen ölüm yıl dönümü törenlerine yıllar geçtikçe daha fazla ilgi olduğunu belirten Şirin, “Genci yaşlısı herkes muhabbetle ve sevgiyle bu programlara iştirak ederek Hoca'ya olan özlemini ve yolunda olduğunu gösteriyor” dedi. Filistin meselesinin kökeninin Osmanlı dönemine dayandığını aktaran Şirin, “Theodor Herzl başkanlığında İsviçre'nin Basel kentinde toplanan siyonist teşkilat Filistin topraklarında Büyük İsrail Devleti'ni kurmak için ant içti. Bu amaçla yüklü miktarda bir meblağ ile Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid'in kapısını çalan teşkilat hiç beklemedikleri bir tepki ile karşılaştı. Sultan Abdülhamid'in huzurundan kovulan ırkçı siyonizm sultanı tahttan indirmek için mücadele etmeye başladı. Sonra başardılar. Sultanı tahttan indirerek Osmanlıyı parçaladılar. Osmanlı yıkılmış Müslümanların direği kurulmuştu. Filistin korumasız kalmış Ümmetin namusu ayaklar altına alınmıştı. 1948'de ise İsrail'i kurdular. İsrail kanser mikrobu orta doğuya yerleştirildi. 1967'de altı gün savaşları yapıldı. Kudüs emperyalistlerin eline geçmişti. Mescid-i Aksa Yahudi çizmesi altında çiğnendi. Filistin'in göğsüne hançer sapladılar. 1969'da rahmetli Erbakan Hoca ayağa kalktı. Genciyle yaşlısıyla Müslümanlar ayağa kalktı. Yıl 1980. Yüz binlerce insan Konya meydanlarında Milli Görüş komutanı önderliğinde 'Özgür Kudüs, Özgür Filistin' sloganlarıyla semayı inletiyorlardı. Bir tarafta doğu emperyalizmi Rusya, diğer tarafta batı emperyalizmi Amerika. Filistin özgür olacak. Rahmetli Erbakan Hoca'ya soruyoruz. Hocam durum bu kadar vahimken nasıl Filistin özgür olacak. 'Bakın diyordu' bize. Geleceğe bakın. Ne zaman küçük çocuklar İsrail tanklarına karşı taşlarla karşı durdular o zaman anladık Hoca'mızı. Erbakan 1987'yi işaret ediyordu. Dünya direnişi duydu 87'de. Otomatik silahlara karşı sapanlarla mücadele edebileceğini anlıyordu dünya. Planı bütün olarak görmek zorundayız. Büyük resmi görebilmek zorundayız. 1987'deki direnişin kaynağı 1969'da Konya'dan yapılan başkaldırıdır” dedi.

 

Erbakan'ın davasının ülkelere, kıtalara sığmayacak bir dava olduğunu söyleyen Şirin, “Erbakan hocanın davası bütün kainatı ilgilendiren bir davaydı. Erbakan Hoca diyor ki, “Bu siyonistler laftan sözden anlamaz. Bunların alnına silahı dayayacaksın”. Ben demiyorum bunu rahmetli Hoca söylüyor. Bekle İsrail gün gelecek Telaviv'e bombalar yağacak. Alnınıza silah dayanacağı günler gelecek. Taşların arkasına, ağaçların arkasına saklandığınız günler gelecek. Hocamız bize Filistin'in özgürlüğünü vaat etti. Gün gelecek özgür Kudüs'ten selamlayacağız hocamızı” diye konuştu.

İSLAM DAVASI GENÇLİĞİN OMUZLARINDA YÜKSELDİ

Bu tür programların amacının rahmetli Erbakan Hoca'yı anmanın yanında asıl olanın anlamak olduğunu belirten Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ise, “Asıl beklentimiz Erbakan'ın yolunda olmak ve onun davasına sahip çıkmaktır. Bu hareket sanıldığı gibi 1969'da başlamadı. Bu hareketin asıl başlangıcı Adem Aleyhisselam’dır. Bu hareket Konya'da 'Hak geldi Batıl zail oldu' pankartlarıyla ve sloganlarıyla başlamıştır. Konyalı olarak ne kadar bahtiyar olsanız azdır” ifadelerini kullandı. Erbakan'ın gençliğe bakışının Peygamber Efendimizin gençliğe bakışı olduğunu söyleyen Turhan, “İslamiyet’in ilk yıllarındaki Efendimizin etrafında bulunan sahabelerin birçoğu gençti. Peygamberimiz 9 yaşındaki Hz. Ali'yi kendisine istihbaratçı olarak tutmuştu. Gideceği yerleri önce onun giderek keşif yapmasını isteyecek kadar ona güveniyordu. Taif'e 11 yaşında imam atadı. Erbakan Hoca'nın da gençlere bakışı bu şekildeydi. Çünkü İslam davası gençliğin omuzlarında yükseldi. Milli Görüş hareketi içerisindeki gençler de bu dava için mücadele ediyor. Ancak bu milletin gençlerinin beyinlerini yıkamaya çalıştılar. Osmanlı'nın son dönemindeki geri kalmışlığın nedeni olarak İslam'ı gösterdiler. Medeniyetin merkezi batı dediler. Cumhuriyet döneminde de bu durum devam etti. Müslümanlara eziyetler edildi. Ama Allah'a şükürler olsun ki gençlik durmadı. Dinini öğrenmeye ve öğretmeye devam etti. Asımın neslini istedi insanlar. Üstad Necip Fazıl bir çatı altında topladı gençleri. 1969 ise Milli Görüş ile birlikte gençler Erbakan’la ayağa kalktılar. Büyük bir mücadeleye girişti. Milli Türk Talebe Birliği bu noktada çok önemlidir. Milliyetçilik fikri etkisindeki MTTB İslam fikri ile tanıştı. Ardından Akıncılar Teşkilatı'nı kurdu. Çok güzel işler yapıldı. Ancak malum Kudüs Mitingi ile Akıncılar'ı kapattılar. Ardından Milli Gençlik Vakfı kuruldu. O dönemde de güzel işler yapıldı. Onlar kapattı. Hoca tekrar kurdu. Yılmadı. 28 Şubat'ta MGV'yi de kapattılar. Ardından Anadolu Gençlik Derneği geldi. Hamdolsun Erbakan öyle bir teşkilat turdu ki bitiremediler. Ne yapsalar ne etseler bitiremeyecekler. Milli Gençlik Birliği kapatıldığı gün 600 noktada AGD kuruldu. Hocamız gençlik açısından Hiçbir alanı boş bırakmadı. Gençlere kıymet verdi. Şu anda bütün Türkiye'de binlerce teşkilatımız var. Bu gençlik ayağa kalkacak ve İslam davasını da sırtlayacak. İslam Birliği'ni tesis edecek bir gençlik gelecek. Muhakkak ki batıl zail olacak. Bu da gençlerin sayesinde olacak” diye konuştu.

YUNUS ALTINBEYAZ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.