Kudüs özgürlüğüne kavuşturulmalı

Kudüs özgürlüğüne kavuşturulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs’e gidilmesi konusunda yaptığı çağrı ile birlikte Türkiye’den, Kudüs’e yapılan ziyaretlerde yoğunluk göze çarptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs’e gidilmesi konusunda yaptığı çağrı ile birlikte Türkiye’den, Kudüs’e yapılan ziyaretlerde yoğunluk göze çarptı. Bu kapsamda  Turkish Studies Dergisi, Gazi Üniversitesi ve al-Kudüs Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen “II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu” Kudüs Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün de desteklediği Sempozyuma ülkemizden ve Necmettin Erbakan Üniversitesinden birçok akademisyen tebliğle katıldı. II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’na katılan Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ilgili sempozyum esnasında yaptıkları Kudüs ziyaretlerini Fakültelerinde bulunan öğrencilere “Filistin ve Kudüs İzlenimleri” adlı bir Panelle aktardılar. Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, İsrail Hükümetinin Kudüs’e giden Müslümanlar için uygulamış olduğu sıkı denetimlere vurgu yaparak, Yahudilerin tüm dünyada bir algı operasyonu yaparak Mescid-i Aksa ve Kubbetü’s-Sahra hakkında yanlış bir anlayış yaymaya çalıştığını belirtti.

Süleyman Mabedi üzerinde bulunan Mescid-i Aksa’yı unutturup Kubbetü’s-Sahra’yı Aksa Mescidi olarak kabul ettirme gayretinde olduğunu söyledi. Prof. Dr. İbrahim Coşkun, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa üzerinde Yahudilerin oynadıkları oyundan bahsederek, Filistin Müslümanlarının çektiği eziyetlerden bahsetti. Doç. Dr. Hikmet Atik, Filistin izlenimleri eşliğinde İsrail’in Filistin Müslümanlarını nasıl tecrit ettiğini ve Berlin’de yıkıldığı için dünya ve Avrupa’nın övündüğü utanç duvarının daha acımasız olanının burada inşa edildiğini anlattı. Burada yaşayan masum çocukların ve savunmasız kadınların nasıl zulme uğradığını dile getirdi. Doç. Dr. Nermin Öztürk, Yahudiler için Kudüs’ün önemini Kutsal Sandık hakkındaki bilgiler çerçevesinde anlattı. Yahudiler için Kudüs’ün öneminin nereden gelmiş olduğunu da belirtti. Doç. Dr. Ahmet Aras, günümüzde Mescid-i Aksa harem bölgesi olarak bilinen bölgenin tarihi süreç içerisinde geçirmiş olduğu evreleri görsel malzemelerle anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.