Küçük ilçede gazetecilik zor

Küçük ilçede gazetecilik zor

Kadınhanı ilçesinde haftalık yayınlanan üç ayrı gazetenin sahiplerinin ortak görüşü, ‘Küçük ilçelerde gazetecilik yapmak zor’. İlçede en eski gazetecilerden olan ‘Kadınhanı Sözü’ Gazetesi sahibi Yalçın Dinç, 1973 yılından bu yana

Gazetecilik mesleğinin yanı sıra değişik iş kollarına da atılan Dinç, kendisine ait birkaç iş yeri olmasına rağmen gazeteciliği bırakmak istemediğini ve severek yaptığını söyledi. Aynı zamanda ulusal haber ajansının temsilcilik görevini de yürüten Dinç, “Biz bu mesleğe severek başladık. Ne kadar zorluğu olsa da severek yaparız. Ayrıca temsil ettiğim ajansın hakkını da korumam lazım. Bu nedenle mesleğimi diğer iş yerlerimden her zaman önde tuttum” dedi.
İlçenin haftalık yayınlanan bir başka gazetesi ise ‘Haber Kadınhanı’ Bu gazetenin sahipliğini ve aynı zamanda muhabirliğini yapan Hakan Küçüktaşçı da meslektaşı gibi küçük ilçelerde bu mesleği yürütmenin zorluğuna dikkat çekti. Küçüktaşçı, “Konya’da bile bazı haberlerin yapılması çeşitli nedenlerden dolayı olabiliyor. Burada bu sorun daha çok. Çünkü küçük bir ilçe hemen herkes birbiri ile tanışıyor. Haber yapsan bir türlü yapmazsan bir türlü insanların kalbinin kırılmasını da istemeyiz. Ancak sonuç ne olursa olsun gazeteci isek o haberi yapmak zorundayız” diye konuştu.
İlçenin sesini duyuran bir başka gazete ise ‘Han Haber’ ismini aynı zamanda ilçeye de veren Raziye Hatun’dan alan gazetenin sahibi ve muhabiri ise Murat Aladağ. Genç olmasına rağmen mesleğini başarı ile yürüttüğünü ifade ediyor. Aladağ, “Diğer gazeteler ile aramızda hiçbir sorun yok. Herkesin belirli bir görüşü olabilir. Ancak biz önce gazeteciyiz. Zaten ilçemizde yayınlanan haberler genelde aynı. Birbirimize haber atlatacak bir durumumuz yok. Mutlaka değişik haber üretilir ve gazeteler bir noktada basılır. Ancak her üç gazete olarak bizim en büyük sorunumuz aslında okuyucu kitlemizin az olması. 25 kuruş gazete ama insanlarımız bu parayı verip almıyor. Bir kere mesleğe başladığımız içinde bırakmak istemiyoruz. Sadece gazetecilik ile geçinen bir kişi olsa idik mutlaka batardık. Ama değişik iş kollarını da yürüttüğümüz için ayakta duruyoruz” diyerek yaşadıkları sorunları dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.