Kredi kartına taksit sınırlandırıldı! Kararı Ziraat Bankası mesajla duyurdu

Kredi kartına taksit sınırlandırıldı! Kararı Ziraat Bankası mesajla duyurdu

Türkiye'de kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşa kötü haber duyuruldu. Ziraat Bankası tarafından gönderilen mesaja göre kredi kartına taksit sınırlandırıldı. Taksit uygulamasındaki değişimin detayları paylaşıldı.

Türkiye ekonomisindeki hayat pahalılığından dolayı milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanıyor. Giyim, mobilya, eğitim, sağlık, ayakkabı ve elektronik gibi birçok sektördeki alışverişlerde kredi kartları aktif olarak kullanılıyor. Vatandaş alışverişlerini taksitlendirerek ötelemeye çalışıyor. Bazıları otomobil satın alırken bile kredi kartını kullanıyor. Hatta ev ve arsa bile kredi kartına taksitle satılır hale geldi.

kart-93993.webp

KREDİ KARTI KULLANANLARA KÖTÜ HABER

Kart limitlerinin yüksek oluşundan faydalanan milyonlarca insana kötü haber verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı limiti ve taksit sayısına ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Şimşek, "Sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Önümüzdeki dönemde hiçbir sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız. Uluslararası normlar, kurallar neyi gerektiriyorsa onu devreye sokacağız" sözlerini kullandı.

kart.jpg

TAKSİT SAYISI AZALTILACAK

Söz konusu açıklama dikkate alındığında taksit sayısının azaltılacağı konuşulmaya başlandı. Kredi kartına taksit henüz kaldırılmadı ancak sonradan taksitlendirme uygulamasına kısıtlama getirildi. Ziraat Bankası konuya ilişkin müşterilerine mesaj gönderdi.

whatsapp-image-2024-03-28-at-15-30-51-1.jpeg

Bahsi geçen mesajda şu ifadelere yer verildi:

Sonradan Taksitlendirme uygulaması bireysel kredi kartları için 1 Nisan'dan itibaren Sağlık, Eğitim, Vergi ve Sigorta ödemelerinde kullanılabilecektir. 1.000-100.000 TL arası Sağlık ve Eğitim, 1.000-25.000 TL arası Vergi ve Sigorta ödemelerinizi Nisan ayı boyunca geçerli olacak kampanya kapsamında faizsiz 4 aya kadar, bu sektörlerden yapacağınız kampanya kapsamına girmeyen 500.000 TL'ye kadar harcamalarınızı ise güncel faiz oranı üzerinden yasal vade sınırları dahilinde sonradan taksitlendirebilirsiniz.

SONRADAN TAKSİTLENDİRMEYE SINIRLAMA GETİRİLDİ

Bu açıklamaya göre sonradan taksitlendirme uygulamasına sınır getirildi. Bundan sonra sadece sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemelerinde kullanılabilecek. Giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde ise kullanılamayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum