Köseoğlu: Konya’yı algılarla değil, gerçeklerle yöneteceğiz

Köseoğlu: Konya’yı algılarla değil, gerçeklerle yöneteceğiz

YRP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Köseoğlu, Konya’nın kaybettiği yılları telafi etmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını, bundan önce olduğu gibi algılarla değil sadece gerçeklerle vatandaşın karşısında olacaklarını söyledi

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Köseoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bir yandan sahada vatandaşlarla buluşurken diğer yandan da “Ahlaklı Belediyecilik” anlayışıyla vatandaşların sıkıntılarına derman olacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yaptığı yazılı açıklamada gittikleri her yerde büyük ilgi gördüklerini, vatandaşların “Yeniden Refah” dediğini ifade eden Köseoğlu, Konya’nın kaybettiği yılları telafi etmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını, bundan önce olduğu gibi algılarla değil sadece gerçeklerle vatandaşın karşısında olacaklarını, şehri ilan tahtası belediyeciliğinden kurtaracaklarını belirtti. Köseoğlu, halktan kopan idarecilerin, kendilerinden kopan seçmenin sorumluluğunu taşımak yerine YRP’yi hedef aldıklarını ileri sürerek, “Bunlar ne iğneyi ne de çuvaldızı kendilerine batırmıyorlar” dedi.

YIKIM EKİBİ GİBİ ÇALIŞTILAR

Köseoğlu, geçtiğimiz altı yılda Konya’da tam bir yıkım ekibinin görevi devraldığını söylediği açıklamasında “Belediye binasını yıkıp, belediye çalışanlarımızı bir oraya bir buraya kiracı olarak gönderdiler. Her taşınılan yere harcanan tefrişat bunların reklamların arkasına gizledikleri vizyonsuzluklarıdır. Bizim vizyonumuzda böylesi bir israf anlayışına elbette yer yoktur. Daha yeni yapılmış olan Kılıçarslan Meydanı’ndaki sivil toplum kuruluşlarına tahsis edilmiş evleri boşalttırdılar. Buralara önce belediyenin birimlerini taşıdılar, sonra kendileri de burayı boşaltarak, yeni yapılmış bir alanı mezbelelik hale getirdiler. Taşın-boşalt işi o hale geldi ki; vatandaş belediyenin hangi biriminin nerede olduğunu hala çözebilmiş değil. Şehrin belleğinde güzel bir yeri olan Camlıköşk alanını plastiğe boğdular, burayı kendilerinin reklam panosu haline getirdiler. Konya daha önce 100 günde bitirilen büyük projeleri de gördü. İsraf etmeyen, ahlaklı belediyecilik anlayışında şimdiye kadar Konya’nın bitmemiş büyük projesi kalmazdı. Fakat bunlar küçük işlerle uğraşıp, sosyal mecralardan ve yaygın kanallardan Konya’nın parasıyla kendilerinin reklamını yaptılar. Bunları biz değil, sokakta elini sıktığımız Konyalılar söylüyor” diye kaydetti.

SÖZ VERDİLER AMA YAPMADILAR

Büyükşehir Belediyesi’nin yıkılan binasının yerine başlanan kütüphane projesinin bile karınca adımıyla yürüdüğünü ifade eden Köseoğlu, “Seçimin ardından göreve geldiğimizde hem gençlerimize kütüphane kazandıracağız hem de Konya’nın kaybettiği belediye binasını yapacağız. Bunlar, son 6 yılda Konya’nın kaybettiklerini gören vatandaşlarımızın çağrılarına kulak tıkadılar. Geçmiş dönemlerinde söz verip de yapmadıkları şeyleri şimdi ya yeniden vaat olarak vatandaşın önüne getiriyorlar, ya da hiç bunlardan bahsetmiyorlar. Bunlar Cumhurbaşkanımızı bile kendi vizyonsuzluklarına alet ettiler. Konya Meydanı’nda millet bahçesi olarak açıkladığı ağır bakım merkezi askeri arazisinde bir karınca boyu adım atılmadı. Ne şehirde başıboş gezen köpek sorununu çözebildiler ne de hayvan barınağını kontrol edebildiler. Konyalının sağduyusundan oy isterken vaat ettikleri 2019 yılı projelerinden Siyer-i Nebi Müzesi’ni unuttular. Şehrin ve ülkenin gündemine hayal projelerle geldiler. Mesela kripto para üretimi işine girdiler, Şehir Coin’i çıkaracaklarının havasını attılar. Bunların hayal dünyaları o kadar geniş ki; şehrin sorunlarını görmüyorlar. Şehrin en büyük sorunu bu samimiyetsiz yönetim anlayışıdır” diye vurguladı.

İSRAFTAN DEĞİL İHLASTAN YANAYIZ

Şehrin ya aldatıldığını ya da hayal âleminde gezenler tarafından yönetildiğini belirten Köseoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: Şimdi akıllı şehir uygulamasından bahsediyorlar. Allah aşkına biri söylesin bu uygulama çok akıllıysa Konya’nın trafik sorununu neden çözememiştir? Siz altgeçit, üstgeçit, yaya geçitleri, yeni taramvay hatları açmadığınız sürece akıllı şehir uygulaması hangi ödülleri kazanırsa kazansın şehrin sorununu çözemez. Ama hemşerilerimiz müsterih olsunlar. 1 Nisan'dan itibaren ahlaklı belediyecilik anlayışıyla Konyamızın derdine derman olacağız. Bizim vizyonumuz israftan değil ihlastan beslenir. Bizim vizyonumuz Konya’nın temel değerlerinden aldığı istikametten şaşmaz. Bizim vizyonumuz Ahlaklı Belediyecilik ilkeleriyle hayat bulur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum