Koronavirüs aşısı eczanelerde satılacak! Fiyatı ne kadar olacak?

Koronavirüs aşısı eczanelerde satılacak! Fiyatı ne kadar olacak?

Koronavirüs pandemisinde merakla beklenen aşılar birer birer ortaya çıkarken hem fiyatları hem de aşıların satılacağı yerler merak konusu oldu.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ederken açıklanan aşı buluşları ilaç bekleyen milyonlarca kişiye umut verdi. Türkiye Çin'in bulduğu CoronaVac aşısını 10 milyon adet sipariş ederken vatandaşların en merak ettiği soru ise herkesin Koronavirüs aşısı olup olamayacağı ? Devlet Çin'den gelen aşıları en riskli yaş gruplarına uygulamaya başlayacak. Normal vatandaş ise diğer şirketlerin ürettiği koronavirüs aşısını olabilecek.

AŞILAR ECZANELERDE SATILACAK

Çin'den gelen aşılar riskli gruplara yapılacak. Diğer aşılar ise eczanlerden satın alınabilecek. Şu ana kadar 3 şirket aşıyı bulduğunu açıkladı. Bunlar ABD'li Moderna, Biontech- Pfizer veya AstraZeneca-Oxford'un ürettiği aşılar olarak sıralanıyor. Devlet, Çin'den gelen aşıyı ücretsiz uygulayacak. Diğer aşılar ise 15,5 avro karşılığında eczanelerden alınabilecek. Normalde ilaç kurları normal avro kurundan daha düşük hesaplanıyor. Şu anda ilaç kuru 3 lira 81 kuruş düzeyinde seyrediyor.

KORONAVİRÜS AŞISI 120 LİRA OLABİLİR

Aşı fiyatlarının normal kur üzerinden 150 lira gibi ücrete gelmesi beklenirken Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin" Aşılara erişmek isteyen vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesinin önemli olduğunu söylüyor. Şahin farklı aşıların fiyatından çok Türkiye'ye temini noktasındaki gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini, Türkiye'de farklı aşıların dozunun 120 TL civarında satılmasını beklliyoruz" ifadelerini kullandı.

ECZANELERİN AŞI YETKİSİ YOK

Öte yandan Türkiye'de eczanelerin ve eczacıların aşı yapma yetkisi bulunmuyor. Şu anda grip aşısı yaptırmak isteyenler, aile hekimlerine müraacat ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.