Kooperatifleşmenin önünü açacağız

Kooperatifleşmenin önünü açacağız

 İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında Tarım Fuarı’nı ziyaret etti

 İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında Tarım Fuarı’nı ziyaret etti. İYİ parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Ahmet Tamer ve encümen adaylarıyla birlikte TÜYAP Fuar Merkezinde gerçekleşen ziyarette Şimşek, fuarı ziyaret eden çiftçilerin ve firmaların sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı. Samimi bir ortamda geçen sohbetlerde çiftçiler şikayetlerini dile getirdi. Şimşek, “Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz yem fiyatlarının yüksekliğinden dolayı üretemez hale geldi. Belediye başkanı seçildiğim zaman, yem fabrikaları kuracağız. Bu fabrikalarda ürettiğimiz yemleri, üreticilerimize 40 liradan satağız. Kooperatifleşmenin önünü açacağız ve destekleyeceğiz. Tarımsal üretimde yaşanan sorunun ithalatla veya tanzim satış noktalarıyla çözüme kavuşacağına inanmıyoruz. Bu sorun ancak planlı üretimle çözüme kavuşacaktır. Üretimin yetersiz olduğu yerlerde üretim kooperatifleri kuracağız. Atıl durumdaki kooperatifleri destekleyerek tekrar üretime kazandıracağız. Bu sayede kooperatif kurulan yerlerde işsizlik sayısını azaltarak istihdam sağlayacağız. Üretilen ürünlerin işlenmesi için tesisler kurup, ürün çeşitliliğini arttıracağız. Ayrıca ürünlerin ekonomik kalitesini arttırarak, üreticilerimizin markalaşmasının önünü açacağız. Aynı zamanda bazı ürünleri işleyerek atölye, kesimhane gibi tesisler kuracağız. Tarım ve hayvancılıkta ürünlerin en kısa yoldan tüketiciye, değerinde ulaşmasını sağlayacağız. Çiftçinin gübre, zirai ilaç, yem ve tohum ihtiyacını karşılamak için sanayileşmenin önünü açacağız” şeklinde konuştu.

AHİLİK ANLAYIŞIYLA HAREKET EDECEĞİZ

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında Kamyon Garajı’nı ziyaret etti. İYİ parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Ahmet Tamer ve encümen adaylarıyla birlikte gerçekleşen ziyarette Şimşek, şoför esnafının sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı. Şimşek, “Konya’da bulunan ve Konya’ya nakliye hizmeti veren şoförler için, alışveriş yapabilecekleri, dinlenebilecekleri, konaklayabilecekleri çok fonksiyonlu bir tesis yok. Şoför esnafımıza yönelik böyle bir tesis kurmak zorunlu hale gelmiştir. İyi belediyecilik anlayışından yola çıkarak bu hizmeti nakliyecilerimize sunacağız” şeklinde konuştu.Şimşek, “Selçuklu başkentine yakışır bir Ahilik anlayışıyla hareket ederek yaşanan haksız rekabetlere son vereceğiz. Şoför esnafımızın her türlü sorununu çözmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerinde bulundu. 31 Mart mahalli idareler seçim çalışmaları kapsamında Beyhekim, Yazır, Bosna Hersek mahallerinde seçim çalışmaları yapan İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Oğuz Şimşek'e gençler yoğun ilgi gösterdi. Selçuklu ilçesindeki esnaf ve kafeleri gezen Şimşek projelerini anlattı ve soruları cevapladı.

TOPLU ULAŞIMDA YÜZDE 50 İNDİRİM

Toplu ulaşım ücretlerinin yükseliğinden şikayet eden öğrencilere indirim sözü veren Şimşek, "Öğrencilere, emeklilikte yaşa takılanlara, emeklilik haklarını alıncaya kadar ulaşımda %50 indirim yapacağız. Amacımız mağduriyet yaşayan EYT’li kardeşlerimize kısmen de olsa ekonomik destek vermektir. Doğum yapan kadınlarımızın 2 yıl süre ile toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanmasını da sağlanacağız" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.