Konyaspor’un bu problemi çözülmüyor!

Konyaspor’un bu problemi çözülmüyor!

Tümosan Konyaspor sezon başından buyana yaşadığı en büyük probleme bir çözüm bulamadı. Yeşil-beyazlı ekipte ortaya çıkan bu problem kronik bir hal aldı

Tümosan Konyaspor 30 haftası geride kalan ligde haftayı iki basamak gerileyerek 16. sırada tamamladı. 29. haftayı 32 puanla 14. basamakta tamamlayan Tümosan Konyaspor sezonun 30.hafta maçında deplasmanda Vavacars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte puanını 33’e yükselten yeşil-beyazlı ekip rakip takımların kazanmasıyla birlikte iki basamak gerileyerek milli araya 16. basamakta girdi.

Konyaspor bu sezon kümede kalma mücadelesi verirken 30 haftalık istatistiğine bakıldığında büyük bir problemi ortaya çıkıyor. Kümede kalma adına her puanın değerli olduğu ligde yeşil-beyazlı ekip maalesef öne geçtiği bir çok maçta ne yazık ki üstünlüğünü koruyamadı.
Konyaspor 30 maçta 7 galibiyet, 12 beraberlik 12 yenilgi aldı. Yeşil-beyazlı ekip berabere kaldığı ve yenilgi aldığı birçok maçta skoru koruyamamanın sıkıntısını yaşadı.

Tümosan Konyaspor 8 kez öne geçtiği maçta skoru koruyamadı ve puan kaybı yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip bu kabusu 3 kez deplasmanda 5 kez ise evinde yaşadı.

Deplasmanda 3 maçta öne geçen Konyaspor bu karşılaşmalardan ise beraberlikle ayrıldı.
Sezonun ikinci haftasında deplasmanda oynanan Antalyaspor maçında Konyaspor 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekip sezonun 17. haftasında deplasmanda oynadığı kritik Samsunspor maçında da 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Anadolu Kartalı son olarak deplasmanda öne geçtiği maçta Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı.

KABUSU EN ÇOK EVİNDE YAŞADI

Tümosan Konyaspor bu sezon evinde oynadığı 5 maçta öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı.
Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı ve öne geçtiği 5 maçta sahadan sadece 2 puan ile ayrıldı.
Konyaspor evindeki ilk kaybını Çaykur Rizespor maçı ile yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçın 89 ve 90+2. dakikasında yediği gollerle evinde ilk yenilgisini aldı. Tümosan Konyaspor’un öne geçtiği halde kaybettiği maçlar Çaykur Rizespor maçı ile de başlamış oldu.

Yeşil-beyazlı ekip ikinci kabus maçını evinde Pendikspor’a karşı oynadı. Tümosan Konyaspor 49. dakikada Moreno ile 1-0 öne geçmesine rağmen 64. dakikada ve 88. dakikada yediği gollerle sahadan yine eli boş ayrıldı. Bu durum yeşil-beyazlı ekipte adeta kronik bir problem haline geldi. Konyaspor’un evinde öne geçip kaybettiği maçlardan birisi de Başakşehir karşılaşması oldu. Kümede kalma adına büyük önem taşıyan maça yeşil-beyazlı ekip iyi başladı ve art arda bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. Ancak yine o kabus Konyaspor’un peşini bırakmadı ve yeşil-beyazlı ekip rakibine 3-2 yenildi. Bu karşılaşma camiada büyük bir hayal kırıklığı yaşatırken Konyaspor iki kez öne geçtiği iki maçtan ise bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Yeşil-beyazlı ekip sezonun 21. haftasında evinde Antalyaspor ile karşılaştı. Tümosan Konyaspor 1-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Anadolu Kartalı son kabusu ise Adana Demirspor karşısında yaşadı. Tümosan Konyaspor sezonun 29. haftasında evinde oynadığı Adana Demirspor maçında iki kez öne geçmesine rağmen 87. dakika da gelen beraberlik golüne yine engel olamadı ve bir puana razı oldu. Yeşil-beyazlı ekip bu kabus maçları yaşamamış olsaydı şuanda sıralamada çok daha farklı yerlerde olacaktı.

FERHAT TÜRKOĞLU

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum