Konyaspor'un aylık gideri  dudak uçuklattı

Konyaspor'un aylık gideri dudak uçuklattı

Tümosan Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz Konya Olay TV’de Murat Dönmez’in sorularını cevapladı. Başkan Korkmaz kulübün mali yapısı, prim sistemi Gökhan Töre ayrılığı ve Sitya’dan kaptanlığın alınması konularında konuştu.

Tümosan Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz Konya Olay TV’de Murat Dönmez’in sorularını cevapladı. Başkan Korkmaz kulübün mali yapısı, prim sistemi Gökhan Töre ayrılığı ve Sitya’dan kaptanlığın alınması konularında konuştu.
AYLIK GİDER 70 MİLYON
Başkan Korkmaz, ekonomik olarak zor durumda olduklarını ve kulübünü bir aylık giderinin 70 milyon TL civarında olduğunu söyledi. Ömer Korkmaz, “Günümüz futbol ekonomisinde gerçekten gider-gelir dengesi çok bozuldu. Bugün biz Konyaspor olarak oyuncu maaşı, personel maaşı ve diğer giderleri hesapladığımızda 70 milyon TL’ye yakın bir ücret gidiyor. Ve maalesef bu şekilde kulüpler zar zor ayakta duruyor. Sağ olsunlar belediyeler ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız hep destek oluyorlar.” ifadelerini kullandı.
KAVGA YOK, KAPTANLIK BU YÜZDEN ALINMADI
Başkan Korkmaz Sitya ve Gökhan Töre olayına açıklık getirdi Korkmaz Gökhan Töre’nin kendi isteğiyle takımdan ayrıldığını açıkladı.
Ömer Korkmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gökhan Töre hem sakatlığından dolayı hem de forma şansı bulamamasından ötürü burada daha fazla kalamayacağını açıkladı. O yüzden gitmek istediğini söyledi biz de kendisiyle yollarımızı iki hafta önce ayırdık. Gökhan’ın ayrılığı kesinlikle Guilherme Sitya ile yaşamış olduğu bir kavgadan dolayı değildir. Fazla süre bulamadığı için ve ailesine daha yakın olmak için böyle bir karar almış oldu. Gökhan Töre, Guilherme Sitya kavgası hiç olmadı. Guilherme’nin kaptanlığı yeni alınmadı. Kulüp neyi uygun görürse onu yapar. Kaptanlık görevini yerine getirmemişse kaptanlık alınır. Kaptanlardan sadece saha içi değil saha dışında da sorumluluk bekleriz. Ayrıca Guilherme’nin kaptanlığı yeni alınmadı. Daha önceki maçlarda kaptanlık bandı Soner Dikmen’deydi. Benim çocuklarım da ben de gerçekten Guilherme’yi çok seviyoruz. Olay saha içi performansından dolayı olan bir şey değil. Kısacası kulüp neyi uygun görürse onu yapar. Bu her futbolcu için de geçerlidir. Bu olayın da çok abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
YENİ PRİM SİSTEMİ
Başkan Ömer Korkmaz prim sisteminde değişikliğe gidildiği açıklayarak “Her oyuncumuz sahada büyük bir karakter ortaya koyuyor. Bizlerde kendimiz bir şeyler yapmak istedik ve ve 4 maçlık bit prim sistemi belirledik. Hatayspor, Pendikspor, Adana Demirspor ve Karagümrük maçlarını kapsayan sabit bir prim sistemi uyguladık.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum