Konyaspor'da tablo skandalı!

Konyaspor'da tablo skandalı!

Tümosan Konyaspor’dan yapılan yazılı açıklama ile mevcut başkan Fatih Özgökçen’in genel kurulda aday olmayacağı duyuruldu. Ancak tabloda bilerek mi ya da kasıtlı olarak mı yapıldığı belli olmayan büyük bir hata göze çarptı.

Tümosan Konyaspor’dan yapılan yazılı açıklama ile mevcut başkan Fatih Özgökçen’in genel kurulda aday olmayacağı duyuruldu. Yapılan uzun açıklamada Özgökçen döneminde yapılan faaliyetlerle ilgili de bilgilendirmeler yapıldı. Ancak tabloda bilerek mi ya da kasıtlı olarak mı yapıldığı belli olmayan büyük bir hata göze çarptı.

Konyaspor’un beş sezonluk istatistik rakamlarının verildiği tabloda 2022- 2023 sezonu puan ortalaması 1.41 olarak verilirken ilk yarı puan ortalaması 1.42 ikinci yarı ortalaması ise ilginç bir şekilde 2.05 olarak verildi.

whatsapp-image-2023-11-17-at-15-26-37-1-001.jpeg

Bu sayılar baz alındığında ortalamanın 1.41 çıkması matematiksel olarak imkansız.
Bu duruma dikkat eden taraftarlar bu nasıl bir matematiksel hesaplama sorusunu sormaktan kendisini alamadı. Kamuoyu Konyaspor yönetiminin İlhan Palut’tan sonraki dönemde daha fazla puan toplandığını göstermek adına büyük bir matematik skandalına imza attığını görerek buna büyük tepki gösterdi.

Normal şartlarda 2022-23 Sezonu ilk yarı puan ortalaması (27) : 1.5 puan 2022-23 Sezonu ikinci yarı puan ortalaması (24): 1.33 2022-23 sezonu puan ortalaması (51): 1.41 olması gerekirken 2.05 ortalamayı nasıl çıkartıldığı ise merak konusu oldu. Ayrıca deprem sonrası hükmen galibiyetlerin istatistikten çıkarılması halinde ikinci yarı puan ortalaması: 1.12’ye kadar düşmüş oluyor. Bu durumda rakamlarda açıkça çarpıtma olduğu ortaya çıkıyor.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum