Konya'nın hedefi büyüyor

Konya'nın hedefi büyüyor

Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması projesi imza töreni KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, KSO Başkanvekili Veli Tekelioğlu, EY Türkiye Danışmanlık Yöneticisi Gökhan Gümüşlü ve Konya ihracatçı firma temsilcilerinin katılımı ile Konya Tica

Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması projesi imza töreni KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, KSO Başkanvekili Veli Tekelioğlu, EY Türkiye Danışmanlık Yöneticisi Gökhan Gümüşlü ve Konya ihracatçı firma temsilcilerinin katılımı ile Konya Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı desteğiyle, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası ve EY (Ernst & Young) işbirliğiyle yürütülecek proje ile belirlenen 8 ana sektör için dünyadan 130 ülkede araştırma yapılarak hazırlanacak rapor Konyalı ihracatçı firmaların bilgisine sunulacak.

Törenin açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya olarak önümüzdeki on yıl içinde Türkiye ihracatından yüzde 3 pay alacak potansiyele sahibiz. Bu hedefi gerçekleştirmek için Oda olarak sistematik bir şekilde ihracatımızı artırmaya yönelik girişimlerde bulunuyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde 58 ülkeden 300 bine yakın ziyaretçinin katılımı ile tarım ve tarımsal mekanizasyon sektöründe Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise 3. büyük fuarını gerçekleştirdik. Son dört yılda sayısı bine yakın üyemizi yurt dışı fuar organizasyonlarıyla, yurt dışı B2B organizasyonlarıyla yabancı işadamlarıyla buluşturduk. Mayıs ayı başında Otomotiv yedek parça sektöründe 21 üyemizle Cezayir ve Fas’ta B2B organizasyonuna katılacağız” dedi.

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik de “Türkiye’nin ithalatını azaltacak, ihracatını artıracak alanlara odaklanılmalı ülkemizde aramalı üretimini yapılabilir hale getirmeliyiz. Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması ekonomi açısından önemli ufuklara ve gelişmelere vesile olacaktır” dedi. KSO Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu ise Türkiye’nin de Konya’nın da Avrupa’ya Ortadoğu’ya Balkanlara ve dünyanın pek çok coğrafyasına kolay ulaşabileceği stratejik bir coğrafyasının olduğunu ve bu avantajın mutlaka iş dünyası tarafından kullanılması gerektiğini söyledi. Konya sanayisindeki gelişmelerin sevindirici olduğunu ifade eden Tekelioğlu iş dünyasına özellikle yurt dışı organizasyonları iyi takip etmeleri ve Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması çalışmasına destek vermeleri çağrısında bulundu.

EY (Ernst & Young) Türkiye Danışmanlık Yöneticisi Gökhan Gümüşlü de, “Konya çok hılı büyüen bir şehrimiz rakamlar da bunu göstermektedir. Ortalamanın üzerinde büyüyen Konya hedeflerine ulaşacak potansiyele sahiptir. Projemiz ile Konyalı firmaların, hedefe odaklanmasını doğru pazarlara kanalize olmalarını sağlayacak” dedi.

Konuşmaların ardından KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve EY (Ernst & Young) Türkiye Danışmanlık Yöneticisi Gökhan Gümüşlü Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması sözleşmesini karşılıklı olarak imzaladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.