Konyalılar yarın sandık başına gidiyor

Konyalılar yarın sandık başına gidiyor

Konyalılar, yarın sandık başına gidiyor. 31 Mart yerel seçimi için 08.00 ile 17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek. Sandıklar, 17.00'den sonra açılacak ve oy sayımına başlanacak. Konya’da yaklaşık 1,5 milyon seçmen o kullanacak

Türkiye, 31 Mart yerel seçimine gidiyor. Yerel seçime sadece 1 gün kaldı. Türkiye genelinde 250 bin 903, Konya'da ise 5 binden fazla sandık kuruldu. Konyalılar, yarın sandığa gidecek ve istediği partiye oy verecek. Konya'da oy verme işlemi saat 08.00'de başlayacak. Oy verme işlemi o gün saat 17.00'ye kadar devam edecek. Konya'nın yerel seçim için seçmen sayısı 1,5 milyondan fazla olacak.

4-1.jpg

SEÇMENE MUHTARLIK SEÇİMİ DAHİL 4 PUSULA VERİLECEK

Yerel seçimlerde pusula sayısı fazla olacak. Konya'da seçmenin önünde 3 temel pusula bulunacak. Buna bir de muhtarlık pusulası eklenecek. 3 pusulanın biri beyaz renkte belirlenen büyükşehir adaylarının pusulası olacak. Bir diğer pusula ilçe belediye başkanlığı için olacak. Bir de belediye meclis üyeliği için seçmene pusula verilecek. Mavi olan belediye başkanlığı, sarı olan belediye meclis üyesi olan pusula olacak. Seçmene tek zarf verilecek. Bu da açık mavi bir zarf olacak. 3 pusula, muhtarlık pusulası hariç, tek zarf mühürle birlikte kendisine verilecek ve herkes oy kullandıktan sonra oyunu sandığa atacak.

KİMLİK OLMADAN OY KULLANILAMAYACAK

Seçmenler, kimlikleri olmadan oy kullanamayacak. Yine herkes kendi sandığında oy kullanabilecek. Konya'da, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak. Sayım işlemleri, iftar saatine denk gelecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ara vermeksizin iş ve işlemlere devam edilmesi gerektiğine ilişkin karar verdi. ilçe seçim kurulları, sandık kurulları da buna göre davranacak.

İŞTE KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇİN YARIŞACAK ADAYLAR

Cumhur İttifakı'nın (AK Parti-MHP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay. Saadet Partisi'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman. CHP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da İsmail Sonkaya. İYİ Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da Abdullah Yıldırım. Yeniden Refah Partisi'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Köseoğlu. Zafer Partisi'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayhan Milci. DEVA Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Seyit Karaca. Konya Büyükşehir Belediyesi için bu isimler yarışacak.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum