Konyalı futbolcuya Avrupa yolu gözüktü

Konyalı futbolcuya Avrupa yolu gözüktü

Konyaspor alt yapısından yetişen ve Konyaspor A takımında büyük başarılara imza atan ve kaptanlık pazu bandını taşıyan ünlü futbolcu İtalyan ekiplerinin radarına girdi

Konyaspor’un Türk futboluna kazandırdığdı başarılı futbolcu Abdülkerim Bardakcı’nın son dönemdeki performansı Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Son olarak şampiyonlar ligi maçında Bayern Münih’e karşı Galatasaray forması giyen milli futbolcu İtalyan kulüplerinin radarına girdi.

2022'nin yazında Konyaspor'dan 2.8 milyon euro bonservis bedeliyle kadroya katılan Abdülkerim Bardakcı, Galatasaray'daki performansıyla büyük beğeni topladı. Özellikle bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla dikkat çeken milli stoper, Avrupa ekiplerini peşine taktı.

abdulkerim-bardakci-1656072569-87420.jpg

İTALYA LİGİ’NDEN TALİPLİSİ ÇOK

Başarılı bir sezon geçiren milli futbolcu Abdülkerim Bardakcı’nın talipleri İtalya ekipleri oldu. İtalya’nın köklü ekipleri Milan ve İnter başarılı oyunucuyu kadrosuna katmak için devre arasında Galatasaray’ın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

GALATASARAY’DA 20 MAÇA ÇIKTI

Abdülkerim Bardakcı, bu sezon Galatasaray formasıyla şu ana kadar 20 resmi maça çıktı ve bu karşılaşmaların 18'inde ilk 11'de yer aldı. Toplam bin 647 dakika sahada kalan 29 yaşındaki stoper, 2 golle skora etki etti.

KONYASPOR’DA YILDIZI PARLADI

Abdülkerim Bardakcı, 7 Eylül 1994 yılında Konya'nın Meram ilçesinde doğdu. Hayatının ilk yıllarını liman kenti Zonguldak'ta geçirdi. Burada futbola Fenerspor altyapısında başladı. 2009 yılında ailesi ile birlikte Konya'ya döndü ve Konyaspor altyapısında oynadı. 2011/2012 sezonunda Konyaspor'a UEFA tarafından transfer yasağı getirildi. Bu nedenle sezonu mevcut oyuncularla veya genç ve yedek takımlardan oyuncularla sürdürmek zorunda kaldı. Böylece Bardakcı, önümüzdeki sezon için profesyonel sözleşme imzaladı ve profesyonel kadroda yer aldı. 2 Ekim 2011 tarihinde Sakaryaspor karşısında 90.dakikada oyuna dahil olarak ilk profesyonel maçına çıktı. Çeşitli takımlarda kiralık olarak forma giyen futbolcu 2020/21 sezonundan itibaren Konyaspor defansın vazgeçilmez futbolçusu oldu. Bardakcı, Konyasporda son iki sezonda 70 lig maçına çıktı ve yedi gol kaydetti. Oyuncu aynı zamanda kulübün kaptanlığını da yaptı.

Stoper mevkiinde oynayan milli futbolcu Bardakcı, 24 Haziran 2022 tarihinde Galatasaray'a transfer oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum