Konya’dan Avrupa’ya bisiklet taksi

Konya’dan Avrupa’ya bisiklet taksi

Konya, üretmiş olduğu bisikletlerle Avrupa pazarına girmeyi başardı. Konya’da Sakallıoğulları Bisiklet firmasının üretmiş olduğu bisiklet taksiler Avrupa’ya hızla yayılıyor.

Sakallıoğulları Bisiklet sorumlusu Ali Küçüksakallı, bisiklet taksi ihracatını ilk olarak Amerika’ya daha sonra da İngiltere’ye yaptıklarını ifade etti. Avrupa’ya bir defa ihracatta bulunduklarını söyleyen Küçüksakallı, bisiklet taksilere ilginin yoğun olması üzerine üretime hızla devam ettiklerini kaydetti. Bisiklet taksilerin sürücünün zorlanmasına neden olmadığını, bunun yanında yolcuların da rahat bir yolculuk yapmalarını sağladığını belirten Küçüksakkallı, bisiklet taksilerin özelliklerini söyle sıraladı: “Bisiklet taksilerin alt kısmında arabalar gibi şanzımanları var. Çevreye zarar vermiyor. Akü sayesinde ışıklandırmaları da var. Rahat ve konforlu.”
Bisiklet taksi fikrinin oluşmasında ise Amerika’da yaşayan bir Türk vatandaşın önerilerinin etkili olduğunu söyleyen Ali Küçüksakallı, öneriyi olumlu karşıladıklarını bildirdi. Konya’da bisiklet taksiye karşı ilginin olmadığını söyleyen Küçüksakallı, Büyükşehir Belediyesinden destek istediklerini bu işin kâr amaçlı olduğu için bu duruma sıcak bakılmadığını dile getirdi. Küçüksakallı, “Biz bisiklet taksileri Türkiye’de yaygınlaştırmak istiyoruz. Amacımız belediyelerle birlikte çalışıp bisiklet taksileri Türkiye geneline yaymaktı. Ancak belediyeler bu duruma sıcak bakmadı” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet taksilere ilgi gösterdiğini turizm amaçlı bisiklet aldıklarını ve bu durumun kendilerini memnun ettiğini kaydetti. Bisiklet taksilerin küçük olanlarının Konya’da tercih edildiğini söyleyen Küçüksakallı, kalp hastalarına, pazara giden insanlara ve yürümekte zorluk çeken insanlara küçük bisiklet arabalar sattıklarını belirtti. İki tekerli bisiklet satışlarının da iyi olduğuna değinen Küçüksakallı, yaz aylarını gelmesi ve okulların kapanmasıyla satışların daha da arttığını söyledi. İki tekerli bisiklet fiyatlarının 200 ile bin TL arasında değiştiğini dile getiren Küçüksakallı, bisiklet fiyatlarının yüksek olmadığını belirtti.  AHMET KÜÇÜK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.