Konya'daki hastanelerde PCR testi yoğunluğu başladı

Konya'daki hastanelerde PCR testi yoğunluğu başladı

Şehirlerarası toplu taşımada "PCR testi zorunluluğu" uygulaması başladı. Test zorunluluğu ile birlikte hastanelerde yoğunluk arttı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında şehirlerarası toplu taşımada "aşısı olmayana PCR testi zorunluluğu" nedeniyle Konya Tren Garı'nda yolcuların aşı kartları veya PCR testi sorgulaması yapılmaya başlandı. Aşı olmayanlar için zorunlu kılınan PCR testi yaptırmak isteyenler hastanelere akın etti. Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile gündeme gelen PCR testleri şehirlerarası yolculuklar için de zorunlu tutuluyor. Aşı olmayan vatandaşlar ise belli faaliyetler yapabilmek için PCR testi yaptırmak zorunda. Hastanelerin Covid bölümlerinde PCR testi için yoğun sıralar oluşmakta. Zorunlu tutulan PCR testinin insanları aşıya yönlendireceğini kaydeden Konya Tabip Odası Başkanı Eyüp Çetin ise, “İnsanlar bu işin ne denli ciddi olduğunun farkına varmalı. İnsanlar test olmadan işlerine gidemeyecek, hayatlarını normal bir şekilde yaşamayacak ki aşı olsunlar. Testteki bu yoğunluk vatandaşları aşıya yönlendiren bir unsur olacak” dedi.

PCR TESTİ ÜCRETLİ OLMALIYDI

PCR testinin aşılamaya etkisinin olduğunu fakat testin ücretli olması gerektiğini vurgulayan Çetin, “PCR testinin ücretli olması gerekirdi. Aşının önemini her fırsatta ortaya koyuyoruz buna karşın test uygulamasının aşı olmayanlar için bir kurtuluş gibi görünmesi kabul edilemez. Bugün PCR testinin ücretsiz oluşu kaynaklarımızı ciddi anlamda tüketiyor. Bizim paralarımızdan gidiyor” şeklinde konuştu. Aşı olanlara virüs bulaşmadığı konusuna da açıklık getiren Eyüp Çetin, “aşı sadece vücudun hastalığı tanımasını sağlar ve savunma geliştirir. Aşı olmuş bir vatandaş hastalığı hafif geçirir” şeklinde konuşurken sözlerine şöyle devam etti: “Aşının etkisi yadsınamaz. Bugün toplumda tartışmalar var. Aşı olanların da virüse yakalandığını öne sürerek aşı karşıtı olanlar var. Şunu söylemek lazım ki aşı, varyantlardan ötürü etkisini yitiriyor. İşte bunun için ikinci ve üçüncü dozlar yapılmakta. Aşı olanlara hastalık bulaşmıyor diye bir şey hiçbir yerde söylenmedi. Aşı olanlar hastalığı daha hafif geçiriyor. Bu meseleyi ciddiye almak gerekir. Konya hastalığı ciddiye almadığı için halen sarıda. Gereken ciddiyeti vermek zorundayız. Bu ciddiyeti vermememiz okulların da tekrar kapanmasına neden olabilir. Fakat toplum olarak bir kapanmaya daha gidemeyiz. Ne esnafımız ne de çocuklar bunu kaldıramaz. Buna göre hareket etmeliyiz.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum