Konya'daki bu market 1 kilo kestaneyi 89 liraya satıyor! İtalya'da üretilmiş

Konya'daki bu market 1 kilo kestaneyi 89 liraya satıyor! İtalya'da üretilmiş

Yazır Mahallesi'nde hizmet veren market, kestanenin kilosunu 89,5 liraya satmaya başladı. Piyasada 200 ile 250 TL arasında satılan kestanenin bu markette 89,5 TL'ye satılması, vatandaşın talebini artırdı. Kestanenin ise ithal olduğu yazıldı

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane, pahalılığından ötürü eskisi gibi vatandaşın rahat tüketebildiği bir ürün olmuyor. Geçen yıl A kalite olarak bilinen kestanenin kilogram fiyatı 100 lira olurken, bu yıl 200 ile 250 TL arasında değişiyor. Hayat pahalılığının arttığı bir dönemde kestanenin 200-250 TL olması, vatandaşın bütçesini zorluyor. Bazı marketler indirime gidiyor, bazı marketler ise ucuza kestane satıyor. O marketlerden biri de Selçuklu Yazır'da hizmet veren market oldu. Can Gross'ta kestane 89,5 liraya satılıyor.

FİYATI GÖREN VATANDAŞ KESTANEYE KOŞTU

Marketten markete değişkenlik gösteren kestanenin kilogram fiyatı, değişiklik gösteriyor. Soğuk havanın kendini iyice hissettirmesiyle birlikte, eskiye özlem duyan vatandaşlar kestane tüketmek istiyor. Ancak genel olarak Konya'da kestanenin kilogram fiyatının 200 ile 250 TL arasında değişmesi, vatandaşın bütçesini zorluyor. Artık birçok vatandaş eskisi gibi kestane yiyemiyor. Vatandaş, ekonomik şartlardan ötürü marketlerin indirimlerini takip etmek zorunda kalıyor. Yazır'da kestanenin kilosunu 89,5 liraya satan market, vatandaşın ilgi odağı oldu. Kestanenin fiyatını ucuz bulan birçok vatandaş bu markete kestane almaya gitti. Market, kestane tezgâhını dükkânın hemen girişine kurdu. Fiyatı gören birçok vatandaş, kestane aldı. Kestanenin ithal, üretim yerinin İtalya olduğu yazıldı.

kestane.jpg

89,5 TL'YE SATILAN KESTANENİN ÜRETİM YERİ İTALYA

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kestane, son zamanlarda dolandırıcıların hedefinde yer alıyor. Kestane alırken dikkat edilmesi gerekiyor. Son günlerde piyasada kestane adı altında Çin'den ithal edilen ve insan tüketimine uygun olmayan ürünler de satılabiliyor. Uzmanlar, yenilen şeyin aslında kestane olmayabileceğini, at yemi yani Çin kestanesi olabileceğini belirterek, zehirlenme konusunda da uyarıyor. Kestane fiyatını, piyasaya göre ucuz gören bazı vatandaşların aklında “Acaba bu Çin kestanesi mi” sorusu yer alıyor. Market, 89,5 liraya satılan kestanenin üretim yerinin İtalya olduğu özellikle belirtiliyor. Kestanelerin büyük olduğu görülüyor.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum