Konya'da Vuslat  Törenleri başladı

Konya'da Vuslat Törenleri başladı

Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri Konya'da düzenlenen Selam Vakti Yürüyüşü ile başladı. 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek törenlere çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin katılması bekleniliyor

Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri Konya'da düzenlenen Selam Vakti Yürüyüşü ile başladı. 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek törenlere çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin katılması bekleniliyor. Konya’da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri başladı. Etkinlikler Şems-i Tebrizi Hazretlerinin türbesinin ziyaret edilmesiyle başladı Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Orhan Cüneyit Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Şems-i Tebrizi Türbesi ziyareti, “Selam Vakti Yürüyüşü” ve çok sayıda serginin açılışı ile başladı.

img_5830.jpg

Buradaki etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

GÜLBANG DUASI OKUNDU

Protokol üyeleri ile vatandaşlar daha sonra Konya Valiliğinden başlayıp Mevlana Meydanı'na kadar “Selam Vakti Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Mevlana Meydanı'nda Nevbe Merasimi düzenlendi. Meydanda vatandaşlara ve davetlilere Tekke Pilavı ikramı yapıldı. Ardından Mevlana Müzesindeki Dergah Semahanesinde çocuk semazenler tarafından sema ayini icra edildi. Sema ayininin sonunda Semazenbaşı Fahri Özçakır bir Mevlevi geleneği olan "Gülbang Duası"nı okudu.

ETKİNLİKLER MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

Bakan Murat Kurum ve diğer protokol üyeleri Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atölye Çalışmaları, Sanat Ocağı, Mevlevihaneler ve çeşitli konulardan oluşan sergi açılışlarını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri kurdele kesiminden sonra sergileri tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı. Aynı gün akşamda Mevlana Kültür Merkezi'nde Selam Vakti Mukabale-i Şerif ve 745. Vuslat Yıldönümü Açılış töreni düzenlendi. MKM'de düzenlenen Sema törenine çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi katıldı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.