Konya'da sakıncalı et satışı yapılan Kadınlar Pazarı kaldırılacak mı? Net açıklama

Konya'da sakıncalı et satışı yapılan Kadınlar Pazarı kaldırılacak mı? Net açıklama

Konya'da en çok ceza yazılan Kadınlar Pazarı'nın kaldırılması gündeme getirildi. Söz konusu duruma ilişkin Gıda Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda denetimlerin sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul'un ardından en çok gıda denetimi cezası yiyen İl Konya oldu. Kadınlar Pazarı çarşısı gıda ekiplerinin resmen kanayan yarası oldu.

whatsapp-image-2024-04-25-at-11-07-19-1.jpeg

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gıda Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu “Kadınlar pazarı bizim kanayan yaramız. İl olarak en fazla cezai işlem uygulayan şehiriz. Kadın pazarında hemen ucuz kıyma, açıkta tavuk satmak oranın kültürü haline gelmiş. Oranın bir defa hijyen olarak kalkması gerekiyor.

1.jpg

Sadece kıyma konusunda değil peynir konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. Cezai işlemlerimiz yapılıyor fakat cezadan çok para kazanıyorlar. Ceza caydırıcı olmuyor, bizim de kapatma gibi bir yetkimiz yok. Kimseyi ticari faaliyetten men edemiyoruz. Bu konuyla ilgili yeni bir çalışma başlatacağız. O bölgeyi temizlememiz lazım. Gerekli önlemi en kısa zamanda alacağız” ifadelerini kullandı.

2.jpg

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ise, “Gıda ile ilgili sürekli denetimleri gerçekleştiriyoruz. Bazen bize adres belirtilmeden ihbarlar geliyor. Ekibimizi neye yönlendireceğimizi şaşırıyoruz. Vatandaş da tedirginlik yaşıyor, bu yüzden işletmenin adını söylemiyor. Bize net bir şekilde ihbar edilirse hijyen sıkıntısına çare üretebiliriz. Biz de Kadınlar Pazarındaki sorunları minimize etmek adına çalışmaları belediyelerimizle yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum