Konya'da Pazarlar durgun

Konya'da Pazarlar durgun

Hayat pahalılığı Ramazan Bayramı öncesi semt pazarlarında durgunluğa neden oldu. Esnaf ve vatandaşlar durumdan şikayetçi. Melike Hatun Çarşısı (Kadınlar Pazarı) eski doluluk oranını kaybetti

Ramazan Bayramı'na günler kala geçen yıllara göre pazarlarda yaşanan yoğunluk, bu yıl yerini durgunluğa bıraktı. Vatandaşlar geçen yıllara göre daha az alışveriş yapıyor, bu nedenle bayram coşkusu azalıyor. Konya'nın en çok ziyaret edilen pazarları arasında yer alan Melike Hatun Çarşısı (Kadınlar Pazarı) eski doluluk oranını kaybetti. Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlar, Konyalıların bütçesini zorluyor. Pazar alışverişine gelen vatandaşlar, ekonomik durumdan şikayetçi. Bayram alışverişi yapmak istediklerini ancak fiyatların çok yüksek olduğunu ve bütçelerinin yetmediği belirtiliyor. Ekonomik durumun düzelmesi ve insanların bayram sevincini tam anlamıyla yaşayabilmesi için yetkililerden çözüm bekleniyor.

ALIŞVERİŞ TRAFİĞİ AZALDI

Kadınlar Pazarı esnaflarından Abdullah Çalışkan, bayram öncesi yoğunluğun olmadığını belirterek, meyve ve sebze ürünlerine zam beklemediklerini söyledi. Çalışkan, “Bayram öncesi durgunluğun olması pazarcılar için çok kötü oldu. Genelde her yıl bu zamanlarda pazar alanı dolu olurdu. Şimdi ise ekonomik sorunlar insanların alışveriş yapmasını engelliyor. Eskisi kadar satışlar olmuyor. Sebze ve meyve ikinci plana atılmış durumda veya porsiyonların azaldığını söyleyebilirim. Bu durum hem pazarcıları hem esnafları çok zorluyor. Bayram sevinci vatandaşların kursağında kalmaması için yetkililer ekonomik sorunları çözmesi gerekiyor. Yaklaşık 2020 yılından itibaren hep böyle sorunlarla karşılaşıyoruz. Artık kimsenin dayanacak gücü kalmadı” diye konuştu.

ESNAFLAR ÇIKMAZA DOĞRU İLERLİYOR

Hayat pahalılığı ve enflasyonun Konyalıları zorladığını belirten Abdullah Çalışkan, şunları söyledi: “Artık eskisi gibi alım gücü yüksek değil. Herkes istediği şekilde her şeyi tüketemiyor. Et, süt, meyve ve sebze fiyatları çok yükseldi. Herkes zor geçiniyor. Bunun önlemini alınmalı. En kaliteli sebze ve meyve ürünlerini satsanız dahi fiyatlar nedeniyle elimizde kalabiliyor. Esnaflar çıkmaza doğru ilerliyor. Acil bir şekilde ekonomik sorunlar çözülmeli.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum