Konya'da "Diyanetine sahip çık" eylemi

Konya'da "Diyanetine sahip çık" eylemi

Konya'da Diyanet-Sen üyelerince "Diyanetine sahip çık" eylemi düzenlendi.

Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Kayalı Park'ta düzenlenen eylemde yaptığı açıklamada, son zamanlardaki Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik karalama kampanyalarına karşı olduklarını söyledi.

Kurumun ümmet coğrafyası için tek umut olduğunu belirten Koç, "Dillerinden kin dökülenlerin, Diyanet'e e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların, Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri imkansızdır" dedi.

Koç, Fransa'da bir dergiye yapılan saldırıyı, "Fransa çocuklarına ağlıyor" diye manşet yapanların, İstanbul'daki saldırılar için "Katliam ülkesi" diyebildiklerine dikkati çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Aylan bebeğe saldıranların aynı kaynaktan beslendiğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Hile ve tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve onları şiddetle nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiştir ki dün Diyanet'e saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir. Biz dün yapılan saldırlar karşısında bir olduk, iri olduk, diri olduk. Bugün de yapılan saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığına 'çamur at izi kalsın' diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde, bilgi sahibi olmadan fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye'nin nişanesini taşıyan Diyanetine sahip çık."

Basın açıklamasından sonra gruptakiler "Ümmet için Diyanetine sahip çık, gelecek için Diyanetine sahip çık" sloganları attı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.