Konya’da bu konuma yeni üniversite kuruluyor!

Konya’da bu konuma yeni üniversite kuruluyor!

Konya’nın en büyük ilçelerinden biri olan ve yıllardır il olmayı hayal eden Ereğli’ye üniversite kurulması yönünde çalışmalara hız verildi. Ereğlili bürokratlar ve siyasetçiler üniversite için kolları sıvadı

Konya’nın Ereğli ilçesi bir yandan il olmayı heyecanı yaşarken diğer yandan da ilk üniversiteye kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyor. Yıllardır il olma yönünde lobi çalışmaları yapan Ereğlililer, ilçelerine kurulması planlanan İvriz Üniversitesi için çalışmalarını hızlandırdı.

showimage-1.jpg

Ereğlili siyasetçiler ve bürokratlar İvriz Üniversitesi’nin kurulması için girişimlerini yoğunlaştırdı. Türkiye’nin 3 ilçesinde üniversite bulunuyor. Ereğliler il olmadan önce üniversite kurulması için kulis çalışmalarını artırdı.

showimage.jpg

BAKAN BOLAT’TAN İVRİZ ÜNİVERSİTESİ’NE DESTEK

Kabinedeki Ereğlili bakanlardan Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın da İvriz Üniversitesi fikrine sıcak baktığı öğrenildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’nun da memleketi Ereğli’ye kurulması planlanan İvriz Üniversitesi’ne akademik anlamda destek vermek istediği konuşuluyor. Ereğli Sanayici İş İnsanları ve Bürokratları Dernek (EREĞLİSİAD) Başkanı Halit Demirel, amaçlarının Ereğli’ye İvriz Üniversitesini bir an önce kurmak olduğunu bildirdi.

2021-09-24.jpg

ÜÇ İLÇEDE ÜNİVERSİTE VAR, EREĞLİ’DE NEDEN OLMASIN!

Ereğlili İş Adamı Mustafa Özşenol da “Türkiye’de üç ilçede Üniversite var Ereğli’de neden olmasın dedik. İvriz Üniversitesi kurmayı hedefliyoruz. Herkese ulaştık ama maalesef Davutoğlu’nun görevden alınması nedeniyle kuramadık. Şimdi dernek olarak bu üniversiteyi yeniden kurmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum