Konya'da 15 Temmuz etkinlikleri başladı

Konya'da 15 Temmuz etkinlikleri başladı

Üzerinden 2 yıl geçen "15 Temmuz başarısız hain darbe girişimini" unutmamak ve unutturmamak için Konya'da çeşitli programlar düzenlendi. Ülkenin huzuru için dualar edilirken, şehit ve gaziler de unutulmadı.

15 Temmuz Konya Destanı programı, Şehitlik ziyareti ile başladı. Konya protokolü, bütün şehitlerin kabirlerinin üzerine karanfiller bıraktı. Daha sonra şehitler için dualar edildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Yine eller semaya açılarak, ülkenin her türlü bela ve musibetten korunması için dualar edildi. Protokol, şehitlik ziyaretinin ardından Zafer'de ve Mevlana Meydanı'nda açılan fotoğraf sergisini ziyaret etti. Sultan Selim Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu ve ardından da öğle namazı kılındı, ilahiler okundu. Cami çıkışında Konya Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün hazırladığı ikramlar vatandaşlara takdim edildi. Ayrıca protokol, vatandaşlar ile sohbet etti. Şehirdeki milli iradeye sahip çıkma ruhu dikkatlerden kaçmadı. Darbe girişiminin 2. yıldönümünde Mevlana Meydanı ve şehrin birçok noktasında kalabalıklar oluştu. Esnaflar, dükkânlarını Türk bayrakları ile donattı. Şehitler için hatimler indirildi. Protokol ve vatandaşlar, Hz. Mevlana'nın türbesini ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Vatandaşlar tarafından FETÖ ve destekçilerine lanetler okundu. Aynı saatlerde ilçelerde de törenler düzenlendi.

3-2-043.jpg

KATILIM HAYLİ YÜKSEK OLDU

Destanın 2. yıldönümü programına katılım hayli yüksekti. Programın öğleden önceki kısmına Konya Valisi Yakup Canbolat'ın öncülüğünde; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Vali Yardımcıları, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti Konya Milletvekilleri; Leyla Şahin Usta, Gülay Samancı, Ziya Altunyaldız, Abdullah Ağralı, Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) temsilcileri, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Av. Murat Çiçek, İYİ Parti Konya İl Başkanı Mustafa İnci,İl Müftüsü Prof. Dr. Ahmet Poçanoğlu, İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, İŞKUR Müdürü Emrah Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, diğer kurum müdürleri, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, Ülkü Ocakları Konya Şube Başkanı M. Taha Çini, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcisi, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

EMRE ÖZGÜL

img_3035.jpg

img_3065.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.