Konya Valiliği bu konuda uyardı: Korkmayın!

Konya Valiliği bu konuda uyardı: Korkmayın!

Konya Valiliği şehirde yaşayan milyonlarca insana dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Konya Valiliği’nden Milli Anadolu Kartalı eğitimleri ile ilgili açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada 26 Nisan’a kadar devam edecek tatbikat boyunca oluşabilecek sonik patlamalar konusunda vatandaşların endişeye kapılmaması konusunda uyardı. Milli Anadolu Kartalı-2024/1 Eğitimi 3. Ana Jet Üs Komutanlığı koordinesinde dün başladı. 26 Nisan’a kadar devam edecek tatbikata sadece yerli unsurlar katılacak. Konya Valiliği ise tatbikatla ilgili açıklama yaptı ve oluşabilecek ses patlamaları konusunda vatandaşa uyardı.

anadolu-kartali-4.jpg

PATLAMALAR KONUSUNDA ENDİŞE KAPILMAYIN

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Millî Anadolu Kartalı-2024/1 Eğitimi 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı koordinesinde Millî Anadolu Kartalı-2024/1 Eğitimi, 15-26 Nisan 2024 tarihleri arasında Anadolu Kartalı Tatbikatı çalışma hava sahasında icra edilecektir. Bu kapsamda belirtilen tarihlerde savaş uçaklarımızın tatbikattaki görevleri icabı ses üstü hıza ulaşabileceği ve buna bağlı olarak patlama benzeri ses duyulabilecektir. Söz konusu uçuşlar sırasında oluşabilecek ses nedeniyle vatandaşlarımızın endişeye kapılmamaları konusunda hatırlatmada bulunuyoruz.”

f16lar-ucusa-hazirlanirken-2.jpg

TATBİKATIN ULUSLARARASI AYAĞI İPTAL EDİLDİ

23 yıldır düzenlenen Anadolu Kartalı Tatbikatı’nın uluslararası ayağı ise bu yıl gerçekleştirilen pist yenileme çalışmaları nedeniyle iptal edildi. Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı pist çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2025 yılında yeniden yapılması planlanıyor. Tatbikata Azerbaycan, Pakistan, Ürdün, Katar gibi ülkelerin yanı sıra NATO unsurları ve bazı NATO üyesi ülkeler de katılıyor.

f4ler.jpg

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum