Konya üretirse Türkiye kalkınır

Konya üretirse Türkiye kalkınır

Vali Yakup Canbolat, “Konya iş dünyası olarak milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarımızla katkı sağlayacağız. Konya üretir ve gelişirse Türkiye gelişir, başarır ve kalkınır" dedi

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nd düzenlenen Milli Seferberlik Toplantısı'nda Konya'nın istihdama desteğinin süreceği belirtildi.  Toplantıya, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü,  Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, iş adamları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KONYA ÜRETİRSE TÜRKİYE KALKINIR

Toplantının açılışında konuşan Vali Yakup Canbolat, Konya iş dünyası olarak milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarla katkı sağlayacaklarını söyledi. Vali Canbolat, milli seferberliğe en güzel şekilde cevap verebilmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini vurguladı. Türkiye'nin kalkınması için sorumluluk hisseden tüm kesimlerin el ve gönül birliğiyle gayret göstermesi gerektiğini belirten Canbolat,  “Konya iş dünyası olarak milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarımızla katkı sağlayacağız. Kültür ve medeniyetimizin en önemli şehirlerinden olan Konya ilmin merkezi olduğu kadar milli ekonominin de en önemli yerlerinden biridir. Bu nedenle Konya üretir ve gelişirse Türkiye gelişir, başarır ve kalkınır. 15 Temmuz'da milli direniş ve duruşun destanını yazan Konya'nın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına da gönülden destek verecektir" dedi.

BELEDİYELERDEN İSTİHDAMA DESTEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise 15 Temmuz'dan sonra yaşanan durumun, yeni bir istiklal savaşı olduğunu söyledi. Bugün bölgedeki ülkeler istikrarlı olması halinde Türkiye'nin ihracatının 200 milyar doları geçebileceğini aktaran Akyürek, "Bölgemizdeki ülkelerde istikrar olsaydı bugün 10 binlerce TIR, sürekli mal taşıyor olurdu. Sağolsun işadamlarımız ülkemiz için ve daha çok istihdam üretmek için çalışıyor. Onların bu katkılarını görmezden gelemeyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de mevcut istihdamımız 10 bindir. Karatay ve Selçuklu Belediyelerimizle birlikte 15 bin doğrudan istihdam üretmiş oluyoruz. Belediyeler olarak istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İŞSİZLİK ÜZERİNDEN OPERASYON

KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise Türkiye'nin siyasi anlamda olduğu gibi ekonomik anlamda da zorlandığını aktardı.Öztürk, 15 Temmuz'dan sonra ekonomik bir sürecin başladığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Kredi derecelendirme kuruluşları önce Türkiye'nin notunu değiştirmeyeceğini dile getirdi. Sonra Türkiye'nin notunu aleyhte değiştirdi. Ardından döviz kuru üzerinden bir operasyon yapmaya çalıştılar. Doları 3,90 seviyesine kadar çıkarttılar. Şimdi de işsizlik üzerinden bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu oyunları bozmak için üyelerimizle referanduma kadar 20 bin ek istihdam hedefliyoruz. Konya iş dünyası istihdama en büyük katkıyı sağlayacaktır." Ekonomik olarak yapılan operasyona karşı ciddi bir duruş sergileyeceklerini anlatan Öztürk, "Referandum tarihi yaklaşıyor son bir gayretle çalışmalıyız. Hepimizin farklı sıkıntıları var biliyoruz ama bu sıkıntılara rağmen bu mücadeleyi yapmalıyız." diye konuştu.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.