Konya trafiği alarm veriyor!

Konya trafiği alarm veriyor!

Uzun süredir alarm veren Konya trafiği, Mevlâna'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin başlaması ile birlikte daha da çekilmez bir hal aldı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde ulaşım adeta işkence haline geliyor

Geçtiğimiz haftadan başlamak üzere şehrin pek çok noktasında trafik akışı uzun süreli olarak kilitleniyor. Konya'da şehir için trafik her geçen gün çekilmez hale geliyor. Cuma günü Alaeddin, Mevlana Caddesi, İhsaniye, Nalçacı, Maliye Kavşağı, İstanbul caddesi, Ankara Caddesi gibi pek çok konumda trafikte bulunan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Alaeddin Bulvarı'na giren vatandaşlar bulvardan yaklaşık 1 saatlik sürenin ardından çıkabildi. Trafiğin kilitlenmesi nedeniyle duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlar da mağdur oldu.

KAVŞAK YAPIMLARI GECİKTİ

Geçtiğimiz haftalarda Merhaba Gazetesi’nde yayınlanan, “5 yeni köprülü kavşak yapılacağı” ile ilgili haber vatandaşlardan olumlu olarak karşılanmıştı. Etüd proje ihalesi yapılan ve 2018 yılında yapımına başlanması beklenen köprülü kavşakların, Beyşehir Çevre Yolu - Fatih Caddesi Kesişimi, Beyşehir Çevre Yolu -Şefikcan Caddesi Kesişimi, Yeni İstanbul Caddesi - Elmalı Hamdi Caddesi Kesişimi (Türmak Kavşağı), Ankara Caddesi - Belh Caddesi Kesişimi (Belh Kavşağı) ve Ankara Caddesi - 10437 Sokak Kesişimi (Galericiler Kavşağı) bölgelerinde yapılması planlanıyor. 5 adet hemzemin kavşağın Köprülü Kavşak olarak düzenlenmesine ilişkin zemin etüt çalışmaları başladı. Köprülü kavşak yapımının planlandığı noktalarda trafik yoğunluğu bazı saatlerde sürücüleri bezdiriyor.

VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu noktalarda Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli önlemleri almada gecikmesi vatandaşları isyan ettiriyor. Sabah ve akşam saatlerinde özellikle İstanbul Caddesi’nde yaşanan trafik yoğunluğu ve beraberindeki uzun araç kuyrukları uzu bir süredir var. Şehir merkezinde ise Aziziye Caddesi başta olmak üzere pek çok noktada trafik yoğunluğu günün her saatinde vatandaşları bezdiriyor. Büyükşehir Belediyesi ise sorumluluk alanındaki bu noktalarda yaşanan sorunlara duyarsız kalıyor. Vatandaşlar her gün sosyal medya üzerinden trafik sıkışıklıklarının yaşandığı bölgelerde çözüm bulunması çağrısı yaparken sorunların çözümü için bir adım atılmıyor. Radikal önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

TOPLU ULAŞIM İYİLEŞTİRİLMELİ

Uzmanlar ise yaşanan trafik sorununa yeni arterlerin açılmasına ilaveten toplu taşımanın da özendirilerek bir çözüm bulunabileceğine işaret ederek, “Pek çok noktada sorunlar yıllardır yaşanıyor. Bu sorunları görmezden gelirseniz ileride sorunlar daha büyük sıkıntılara yol açar. Acilen radikal çözümler üretilmeli. Şu anda şehir merkezinde tam bir keşmekeş var. Bu sorun çözülmeli. Toplu taşımanın özendirilmesi lazım. Vatandaşın toplu taşımayı kullanması için insanca seyahat etmesi lazım. Toplu ulaşım araçları sabah ve akşam saatlerinde çok dolu. Bir vatandaş arabası varken bu zorlu şartlarda otobüse binmez. Metro’yu söz verip yapamıyorsanız, otobüs seferlerini artırarak herkesin rahatlıkla tercih edebileceği bir ulaşım hizmetini sağlamanız lazım. Otobüsle ulaşım zaman zaman zulme dönüştüğü için vatandaş da otobüs yerine kendi otomobili ile ulaşımı tercih ediyor” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum