Konya şehidini uğurladı

Konya şehidini uğurladı

Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde 31 Ocak'ta operasyonda yaralanan Akşehirli Uzman Çavuş Nebi Arslan'ın cenazesi memleketinde dualarla toprağa verildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 31 Ocak tarihinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda silahlı saldırıda ağır yaralanarak GATA’da tedavi gören Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "31 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

ACI HABERİ PROTOKOL ÜYELERİ VERDİ

Şehit Uzman Çavuş Nebi Arslan’ın (25) Akşehir ilçesi Değirmenköy Mahallesi’ndeki baba evinde acılı haberi şehidin yakınlarına Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu verdi. Şehidin anne ve babasının Ankara GATA'da olduğu öğrenilirken, evde bulunan amca, kardeşleri ve anneannesine acı haberi protokol mensupları verdi.

ŞEHİT YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Şehit haberinin duyulmasıyla şehidin evi ziyaretçilerle dolup taşarken, evde bulunan yakınları da ağıtlar yakarak sinir krizleri geçirdi. Eve gelen sağlık görevlileri tarafından zaman zaman şehit yakınlarına müdahalede bulunulurken, baygınlık geçiren bir şehit yakını da ambulansla Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehidin evinin önü ve giriş yolu Türk bayrakları ile donatılırken, şehidin cenaze namazı ikindi namazına müteakip kılındı. İkindi namazı sonrası yapılan törene, AK Parti ve MHP Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi ilk olarak helallik için baba ocağına getirildi. Burada gözyaşları arasında karşılanan şehit yapılan duanın ardından cenaze namazının kılınacağı yere götürüldü. Şehit Uzman Jandarma Çavuş Arslan'ın yakınları cenaze töreninde ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Şehidin bir yakını "Yıkılmadık, ayaktayız" diyerek metanetli durmaya çalıştı. Şehit naaşının gelmesinin ardından İl Müftüsü Ali Akpınar cenaze namazını kıldırdı. Daha sonra omuzlara alınan şehidin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.

ASKERLİĞİ ÇOK SEVDİĞİ İÇİN SEÇTİ

Akşehir ilçesinde düzenlenecek cenaze töreni öncesi konuşan şehidin amcası Ramazan Arslan, vurulmadan yaklaşık 1 hafta önce yeğeniyle telefonda konuştuğunu anlattı. Arslan, “Operasyondan geldim dinleniyorum’ amca dedi. ‘Çok yoğun burası. Dinleniyoruz geri çıkıyoruz’ dedi. Ben de ‘oğlum ileri gitme geri de kalma’ dedim. Ama helalleşemedik keşke helalleşseydik. Pazar günü de vurulduğunu duyduk” dedi. 1983 yılında o bölgede kendisinin de seyyar jandarma olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu: “Bunların arkası hiç bitmez. Bu olay yıllardır sürüyor. Bugünün konusu değil bu. Biz de çok uğraştık. O zaman Öcalan eğitim yaptırıyordu, kimi kimden soralım. Askerlerin hepsi açık alanda, hepsi hedef. Şöyle bir bakın sokağın ortasında istediği zaman terörist onu vurabiliyor. Ölen hep rütbeli. Hep subay. Adam öldürmek istediler mi önce yüksek rütbelileri öldürüyorlar. Onların amaçları bu zaten. Nebi, askerliği çok seviyordu. Sevdiği için daha önce Balıkesir’e astsubay mülakatına gitti. Kazanamadı ama çok üzüldü. Askerliğini yaptı geldi. Babası, ‘oğlum seni herhangi bir işe koyalım’ dedi ama o tekrar uzman olarak geri gitti. Askerliği çok sevdiği için gitti oraya özel harekata katıldı. Vatan sağolsun.”

ANNESİNİ KANSERDEN KAYBETMİŞ

Şehit Uzman Çavuş Nebi Arslan’ın annesi Dursun Arslan’ın 2 Şubat 2006 yılında yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilirken, yakınları Nebi Arslan'ın 10 yıl sonra aynı tarihlerde şehit düşerek annesine kavuştuğunu söyleyerek gözyaşı döktü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.