'Kış çayı' yoğun ilgi görüyor

'Kış çayı' yoğun ilgi görüyor

Kış aylarında gribe ve soğuk algınlığına karşı şifalı bitkilerde çare arayan vatandaşlara, aktarlar tarafından doğal bitkinin karışımı olan "kış çayı" tavsiye ediliyor

İçerisinde 10'a yakın karışım bulunan ve gribal enfeksiyon ile soğuk algınlığına iyi gelen kış çayı hakkında bilgi veren Osmanlı Şifacısı işletmesinde Tıbbı aromatik bitki danışmanı olarak çalışan Fevzi Akdoğan “Kış mevsiminde en çok C vitamini ağırlıklı olan kış çayını tavsiye ediyoruz ve en çok sattığımız ürünlerin başında geliyor. İçerisinde; tarçın, narçiçeği ekinazya ebegümeci karanfil, ıhlamur, gibi bitkiler bulunur. Genellikle kışın satılan bir çaydır. Kış çayının faydaları gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı gibi hastalıklara faydalı olan bir çaydır” dedi.    

GENELLİKLE C VİTAMİNİ AĞIRLIKLI ÜRÜNLER TÜKETİLİYOR 

soğuk algınlığı ve grip için vatandaşların, ilk önce doğal yollara başvurduğunu dolayısıyla aktarların, vatandaşların uğrak yeri olduğunu dile getiren Fevzi Akdoğan, “Kış çaylarını hasta olmamak için artık herkes tüketmeye başladı. Bu çayın içeriğinde zencefil, tarçın, hatmi çiçeği, meyan kökü, ıhlamur, papatya, yaban mersini, narçiçeği, ebegümeci ve adaçayı gibi doğal bitkiler yer alıyor. Çayda 12 ile 20 arasında bitki çeşidi bulunuyor. Bu bitkileri belirli ölçülerde karıştırarak kış çayını hazırlıyoruz. Kış çayını alanlar da evlerinde bunu demleyerek içiyor. Müşterilerimiz genellikle bu hazırladığımız kış çayına çok rağbet gösteriyor. Sonuç alınan bir çay olduğundan dolayı çok yoğun talep bulunmaktadır. Alışverişe gelen vatandaşlarımız doğrudan kış çaylarına tercih ediyorlar Kış çayı, öksürük, halsizlik, yorgunluk, grip, boğaz ağrısı gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Vücudun direncini arttırıyor. Hazırladığımız bu kış çayları müşterilerimizden yoğun rağbet görüyor” diye konuştu”

DOĞAL ÜRÜNLERE İLGİ ARTTI

Kovid 19 salgınından sonra vatandaşların doğal ürünlere ilginin daha çok arttığını belirten Akdoğan, “Pandemi sonrası doğal ürünlere ilgi oldukça arttı. Şuan satışlardan memnunuz fiyatları elimizden geldiğince vatandaşlar uygun şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Şuan  Ihlamurun kilosu 200 lira, narçiçeğinin kilosu 70 lira, kuşburnunun kilosu 25 lira, kış çayının 200 gramı ise 15 liradan satılıyor kendi hazırladığımız içerisinde 20’ye yakın bitkinin bulunduğu kış çayının paketi ise 20 TL olarak satılıyor” dedi. Ada çayı almak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunan Fevzi akdoğan, daha sonra sözlerini şöyle tamamladı vatandaşlarımız doğal ürün alacağı aktarı tercih ederken güvenilir olmasına dikkat etmeliler her ürün herkesi verilmez her bitkinin faydalı etkisi olduğu kadar yan etkisi de mevcuttur o yüzden bilinçli ve bildikleri aktarları tercih etmesini tavsiye ediyorum”  

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.