Kilometrede 10 kuruş yakan otomobil Türkiye'de satışa sunuldu!

Kilometrede 10 kuruş yakan otomobil Türkiye'de satışa sunuldu!

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında kilometrede 10 kuruş yakan otomobil satışa sunuldu. Bahsi geçen otomobile yoğun talep var.

Ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği Türkiye'de vatandaş tasarruf tedbirlerini araştırıyor. Türkiye'de otomobil sahibi olan 20 milyona yakın vatandaş var. Ulaşım için şart olan otomobillerin masrafları ise cep yakıyor. Son 4 ayda benzin ve motorine gelen yüzde 100 zam vatandaşın cebini yakıyor.

benzin-kuyruk.webp

Benzinli otomobil kullanan vatandaşlar çareyi aracına LPG taktırmakta bulurken motorinli araca binenler ise bir şey yapamıyor. Şuan motorinli bir aracın kilometre başına yakıt maliyeti en az 2 lira 50 kuruş olarak hesaplanıyor. Benzinli aracın kilometre başına tükettiği yakıt ise en az 2 lira.

dacia-ucuz1.webp

Yakıt masrafı bu kadar yüksek olunca bazı otomobil markaları çok daha tasarruflu araçları piyasaya sundu. Son olarak satışa sunulan bir otomobilin kilometrede sadece 10 kuruş yakıt tüketmesi oldukça ilgi çekti. Vatandaş söz konusu otomobili satın almak için kuyruğa girdi. Motorinli bir otomobilin bu otomobilden 25 kat fazla yakıt tüketmesi ise pes dedirtti.

dacia1.jpg

Dacia Spring, tasarımı ve performansıyla dikkat çeken bir elektrikli araç olarak piyasada satışa sunuldu.
Dacia Spring, şehir içi ve şehir dışı sürüşte etkileyici bir verimlilik sunuyor. 100 kilometrede sadece 10 TL'lik bir maliyetle bu araçla uzun mesafeler kat edebiliyorsunuz.

dacia-ucuz.webp

Yani kilometrede sadece 10 kuruş yakıyor. Dacia Spring, hızlı şarj özelliği sayesinde kısa sürede şarj edilebilir. Tam şarj süresi, şarj istasyonunun kapasitesine bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle ortalama 1-2 saat sürüyor. Türkiye'de bu otomobili satın almak isteyen çok sayıda insanın sıraya girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum