Kentsel dönüşüm direklere takıldı

Kentsel dönüşüm direklere takıldı

Selçuklu'nun Kılınçarslan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, bir takım sorunları da beraberinde getirdi. Dönüşüm ile birlikte trafo, elektrik ve telefon direkleri cadde ve sokakların ortasında kaldı

Konya'da son yıllarda yoğun bir şekilde gündeme gelen kentsel dönüşüm özellikle gelir düzeyi yüksek bölgelerde hızla ilerliyor. Selçuklu, Karatay ve Meram'da atıl vaziyette bulunan evlerin yerine yeni lüks apartmanlar yapılıyor. Değerli olan bölgelerde dairelerin fiyatı kentsel dönüşümden sonra çok ciddi rakamlara yükseldi. Kentsel dönüşüm ile birlikte de cadde ve sokaklar genişleyerek, bölgenin emlak değeri de birkaç katına çıktı. Konya'da dönüşümün en hızlı ilerleyen bölgelerin başında ise Selçuklu'nun Kılınçarslan Mahallesi geliyor. Mahallenin şehir merkezine yakın olması ve arsa fiyatlarının birçok bölgeye göre cazip olması kentsel dönüşümün çok daha hızlı ilerlemesine neden oluyor. Ancak kentsel dönüşüm bir takım sorunları da beraberinde getirdi. Konya'nın unutulan mahallelerinden biri olan Kılınçarslan'da cadde ve sokakların genişlemesiyle birlikte elektrik direkleri yolun ortasında kaldı. Yıkılan evlerin yerine yapılan lüks apartmanlar, trafo direklerine sadece birkaç metre uzaklıkta. Mahalle sakinleri duruma oldukça tepkili. Altyapı çalışmalarının yetersiz oluşundan dolayı da direkler henüz yeraltına alınamadı.

4-3.20150127095341.jpg

DİREKLER KAVŞAK GÖREVİ GÖRÜYOR

Cadde ve sokak ortasında kalan direklerin kazaya sebebiyet verdiğini ve bir çoğunun da yıkılmak üzere olduğunu ifade eden Kılınçarslan Mahalle Muhtarı Cumali Ünver, "Mahallemizde devam eden kentsel dönüşüm projesinden dolayı yollarımız genişledi. Yolların genişlemesiyle birlikte trafo, elektrik ve telefon direkleri cadde ve sokakların ortasında kaldı. Bu durum kazaya neden oluyor. Mahalleye dışarıdan gelen bir vatandaş yolun ortasında direk olacağını bilemediği için zaman zaman kazalara sebebiyet veriyor. Bizim talebimiz bu direklerin kaldırılması. Belediye ekipleri de çalışmakta güçlük çekiyor. Elektriğin yer altına alınmasını istiyoruz. Konya'da artık elektriğin direklerden verildiği görülmedi. Kentsel dönüşüm ile birlikte mahalle rahat bir nefes aldı. Artık çalışmalar çok daha hızlı ilerliyor. Direkler artık göbek görevini görüyor. Yasal haklarımızı arayacağız. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışma başlatacağız. Elektrik direkleri sokak ortasında kaldığı için mahalle sakini beni suçluyor. Bu mahallede sadece 10 bin seçmen var. Kentsel dönüşüm ile birlikte mahallenin nüfusu hızla artıyor. Artık burada müstakil ev kalmadı" dedi.

4-2.20150127095442.jpg

MAHALLE SAKİNLERİ BAZ İSTASYONU İSTEMİYOR

Mahallenin diğer bir sorunu ise caminin bitişiğinde bulunan baz istasyonu. Yaklaşık 10 yıldır caminin yanında bulunan baz istasyonun ise 2016 yılında sözleşmesinin biteceği öğrenildi. Baz istasyonunun seneye sözleşmesinin bitmesiyle birlikte baz istasyonunun kaldırılmasıyla ilgili gerekli çalışmayı yapacaklarını ifade eden mahalle sakini İsmail Demirci, "Valiliğie dilekçe yazmayı düşünüyoruz. Hastalık kapacağız diye de korkuyoruz. Sadece camiye yakın değil, burada binlerce kişi bu baz istasyonundan şikayetçi. Radyasyon yaydığı için kanser olma riskimiz var. 10 yıldır burada duruyor. Artık sabrımız kalmadı. Başka bir yere kurulmasını talep ediyoruz. Nüfus yoğunluğunun bu kadar fazla olduğu bir yerde baz istasyonun ne işi var. Mahalle zaten şantiyeye döndü. Her yerden iş makinesi çıkıyor. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte bu baz istasyonun kaldırılmasını istiyoruz. Mahalle sakinleri olarak kararlıyız. İmza kampanyası ile yeterli kalmayacağız" diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum