‘Kenevir üretimi Konya   tarımını güçlendirecek’

‘Kenevir üretimi Konya tarımını güçlendirecek’

Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havalisi Türkmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, Türkiye’de kenevir üretimi yapılacak 20. il Konya olduğunu belirterek, Konya tarımının daha da güçlendireceğini söyledi

Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce 22 Mart 2024 yapılan başvuruya onay çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce Konya’ya kenevir ekim izni verildi.

BAŞKAN KİRAZ TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havalisi Türkmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, yıllardır yaptıkları kenevir üretimi için üretim izni verilmesi çağrısının karşılık bulduğunu belirtti. Az su gerektiren fakat çok değerli olan kenevirin Konya Ovası'nda yaşanan su sorununa çözüm bulacağını belirten Kiraz, hem tarımsal olarak hem de sanayideki kullanım alanı düşünülerek tarımın merkezi Konya'da Hotamış bölgesinin kenevir üretimi için uygun bir bölge olduğunu ifade etti. Kiraz, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kenevir yetiştiriciliği bölge çiftçimiz için bir fırsat olacaktır” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum