Kendilerinden çok hayvanlarını düşünüyorlar

Kendilerinden çok hayvanlarını düşünüyorlar

Çiftçilerin yaptığı slaşlar 15 ay boyunca hayvanlara veriliyor. Toprak altında muhafazaya alınmadan önce yemler çiğnenerek veya traktör ile üzerinden gidilerek sıkıştırılıyor

Yaz sıcağının altında harmanını kaldıran çiftçiler yaz sonuna doğru da hayvanlarının yiyeceği yemleri stoklamaya başlıyor. Buğday, arpa, mısır gibi ürünleri kaldırdıktan sonra tarlada kalan kısımları ile hayvanlarının bir yıl boyunca tüketeceği yemleri hazırlayan çiftçiler bu konuda da ne kadar özverili olduklarını gösteriyor.
İlçenin tek beldesi olan Çiftliközü’nde hayvan yemini toprak altına gömerek muhafaza altına aldıklarını söyleyen Çiftliközü Belediye Başkanı Süleyman Akıncı, “Tarlada kalan mısır koçanlarının yanı sıra buğday arpa gibi ürünlerin saplarını patoz makinesinde çekerek slaş haline getiriyoruz. İçerisinde tamamen doğal ve besin değeri yüksek olan ürünlerden yapılan slaşlar hayvanlarımızın en önemli yiyeceği. Sadece kışın değil hazırlanan bu yemler 11 ay boyunca hayvanlara verilir. Havaların iyi olduğu zaman dağlarda yayılan hayvanlar kışın veya dağa çıkamadığı zamanlarda bu slaş ile beslenir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.