Kefir gerçekten faydalı mı?

Kefir gerçekten faydalı mı?

Kefir faydalı mı? Kefirin faydaları neler? Kefir gerçekten faydalı mı? İşte soruların cevapları...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, fermente süt ürünü olan kefirin sayısız faydası olduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirterek “Enfeksiyondan depresyona kadar pek çok soruna çözüm olarak kefir içebilirsiniz. Aynı zamanda sağlıklı besin öğeleri içerdiğinden ve vücut ağırlığını azalttığından dolayı diyetlerin vazgeçilmez parçasıdır” dedi.

Diyetisyen Güneş “Kefir yüksek miktarda B1, B12 ve K2 vitamini, kalsiyum, magnezyum, biotin, folik asit, amino asitler, enzim ve probiyotik içeriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Enfeksiyondan depresyona kadar pek çok soruna çözüm olarak kefir içebilirsiniz” diye konuştu.

Güneş, kefirin faydalarını şöyle sıraladı: Kefirden izole edilen çeşitli bakterilerin ve mayaların, düşük pH ve safra asitlerine karşı dayanıklı olduğu saptanmıştır. Antimikrobiyal etki gösterdiği bilinmektedir. Kefirin meme kanseri, gastrik kanser, kolon kanseri ve lösemi de antikarsinojenik etki gösterdiği bildirilmektedir. Kefirin, yüksek yağlı diyetin neden olduğu aşırı yağ birikimini ve vücut ağırlığı artışını azalttığı gösterilmiştir. Düzenli kullanımında damar sertliğini önlemeye yardımcı olur. Kalp hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşır. Düzenli kefir tüketen bireylerde açlık kan glikozunun önemli oranda düştüğü gözlemlenmiştir. Yüksek kalsiyum oranı sayesinde kemik ve diş sağlığını korumaya yardımcı olur.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.