Karlıer: Karne ölçüt olamaz

Karlıer: Karne ölçüt olamaz

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Karne bir ölçüt değil. Çocukları tatilde okul anlayışıyla nizama sokmaya çalışmayın. Bırakın çocuklarımız enerjisini atsın” dedi

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 19 Ocak 2024 tarihi itibarıyla sona erdi.

Konya'da 2 bin 221 okulda 484 bin 500 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Öğrenciler, 2 haftalık yarıyıl tatiliyle stres atacak. Okullar 11 Eylül 2023 tarihinde açılmıştı. Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, 2 haftalık yarıyıl tatilinin dolu dolu geçirilmesi konusunda velilere ve öğrencilere çağrıda bulundu.

4-1.jpg

ÇOCUĞUN ASIL KARNESİ DAVRANIŞ NOTUDUR

Karnenin bir gösterge ancak tek ölçüt olmadığını söyleyen Başkan Karlıer, “Karne başarı ölçütü değildir. Aileler çocukların yeteneklerine baksın” dedi. Yarıyıl tatilinde çocuklara sadece ders çalıştırmanın yanlış olacağını dile getiren Başkan Karlıer, çocukların üzerinde bu konuda baskı kurmanın yanlışlığına da değindi. Karne dönemlerinde çocukların üzerindeki baskının giderek arttığını aktaran EBS Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Karne beklentisi çocuktan çok aileyi geriyor. Aileler bu yöndeki kaygılarını çocuk daha karne almadan yansıtıyor. Çok çalışkan çocuk bile 'takdir veya teşekkür alacak mıyım?' kaygısı yaşar. Karneleri zayıf gelen çocuğu yarıyıl tatilinde ders çalıştırmak en büyük yanlış. Çocukların her birinin hangi sıralamada olursa olsun çok kıymetli ve değerli olduklarını unutmayalım. Onlara kendilerini değerli hissettirelim. Asıl karne bir çocuğa notlarından dolayı değil, davranışlarından dolayı verilmelidir. Aile önce çocuğun yetenekleri noktasında ne yapabilir ona bakmalı. Zayıf notlar ısrarla aynı alandan geliyorsa çocuğun o alandaki eksikliklerine yoğunlaşmak lazım. Tatilde 'çocuklar hiç ders çalışmasın' demiyoruz. Öğrenciler ders de çalışsın, arkadaşlarıyla da buluşsun, evde oyun da oynasın, ailesiyle kaliteli vakit de geçirsin” şeklinde konuştu.

4-3.jpg

TATİLDE ÇOCUKLARI NİZAMA SOKMAYIN!

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, ayrıca şunları dile getirdi: “Çocuklarımızı kabiliyetine göre yönlendirebilme becerisine sahip olmalıyız. Başarısız çocuk yoktur, başarısız bir eğitim sistemi vardır. Veliler, öğrencilerini sevsinler. Çocuklarına kızmasınlar, onlar bizim çocuklarımız Çocuklar, ailelerine katkıda bulunacak uğraşların içinde olmalıdır. Unutmamak gerekir, hiç bir çocuk yarış atı değildir. Tatilde bile çocukları okul anlayışı ile nizama sokmak isteyen velilerin varlığına şahit oluyoruz. Bu tutum, gerçekten çok yanlıştır. Çocuklarımız biriktirdiği enerjisini oynayarak atmalıdır. Kısacası çocuklarımız çocukluklarını yaşamalıdır."

SAİT ÇELİK

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.