Karapınar’ın akciğerinde dinlenme keyfi

Karapınar’ın akciğerinde dinlenme keyfi

1994 yılında Kar TV ve Karapınar Radyosunu kurarak ilçede basın hayatına atılan Ramazan Kurtay, son olarak hizmete açtığı Kurtay Restorant ve Dinlenme Tesisleri ile önemli bir yatırıma daha imza attı.

Oldukça geniş bir ormanlık alana sahip alan üzerinde hizmet veren tesislerde, onlarca çeşit balığın yanı sıra et ve Konya yemekleri de müşterilerin beğenisine sunuluyor.  Tesislerin işletmecisi Ramazan Kurtay, ‘Karapınar’ın Akciğeri’ olarak nitelendirdiği tesislerinin ilçede tek olduğunu söyledi. Kurtay, “1994 yılında Karapınar Kar TV ve Karapınar Radyosu’nu kurdum. Daha sonra herkesin beğenebileceği bir yer yapalım düşüncesi ile çıktığımız yolda burayı hayata geçirdik” dedi.
Tesislerini çölde bir vahaya benzeten Kurtay, “Burası tamamen yeşil dokuya sahip özel bir yer. Düğün salonumuz, çocuk oyun bahçemiz, çay bahçemiz, piknik alanlarımız, tüm ilçe halkının günün her saatinde faydalanacağı özellikte.  Şu anda Konya-Adana arasında tanınan bir yer oldu. Bizim en büyük özelliğimiz, kuzu etimizin Türkiye’de meşhur olması. İstanbul’a buradan kilosunu 15–20 TL’ye alarak İstanbul’da 40 TL’den satıyorlar. Kuzu etinin bu kadar lezzetli olması yavşan otundan kaynaklanıyor. Bu otun da bir Karapınar bölgesinde, bir de Urfa bölgesinde olduğu biliniyor” diye konuştu.
Kurtay Tesisleri’nde geleneksel yemek çeşitlerinin yanı sıra onlarca balık çeşidini bulmak mümkün. Balıkların günlük getirildiğini ifade eden Kurtay, “Somon, Norveç somonu, çupra, levrek, mercan, alabalık, palamut, uskumru, turna balığı, karides, kalamar, balıklarımızı kiremitte, ızgarada, yağda yapıp verebiliyoruz. Bunun yanında elbetteki Konya’ya has olan yemekleri arka plana itmiyoruz. Etliekmek ve fırın kebabı başta olmak üzere Konya damak tadının ürünleri ile birlikte evde annemin yaptığı özel turşuları da misafirlerimize sunuyoruz. Yani Karadeniz, Konya ve ev lezzetini bir seferde müşterilerimize sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.