Karanlık tezgah!

Karanlık tezgah!

Sosyal ağlar üzerinden oluşturulan sahte hesaplardan atılan provakatif mesajlarla Türk vatandaşlarıyla, Suriyeli sığınmacılar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor.

Son haftalarda Türkiye'nin birçok şehrinde Suriyeli sığınmacılar üzerinden oluşturulan algı operasyonu ile ülkede karışıklık çıkarılmak isteniyor. Özelllikle sosyal medyada trol hesaplar olarak adlandırılan hesaplar üzerinden atılan mesajlarla Türk vatandaşları ile Suriyeli sığınmacılar karşı karşıya getirilmek isteniyor. Facebook ve twitter gibi sosyal ağlarda kışkırtıcı yorum ve küfürler, gerilime neden oluyor. Haberlere konu olan olaylar, rahatsızlığı iyice artırdı. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Suriyeliler ile ilgili atılan asılsız bir tweet vatandaşı ayağa kaldırdı. Suriyelilere yönelik linç girişimi, polisler tarafından durdurulmak istendi. Kalabalığa  TOMA'lar ile müdahale edildi.  Sosyal hesapları üzerinden paylaşım yapan vatandaşlar; karşılıklı olarak birbirlerini suçlarken; yetkililer de vatandaşları sağduyulu olmaya davet ederek, provakosyona karşı uyarılarda bulundu

HALKI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR

4-3abdullah-agrali.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, son günlerde özellikle sosyal medyada artan Suriyeliler'e yönelik karalama kampanyasına karşı halkı daha duyarlı olmaya davet etti. Suriye'de 7 yıldır  zulmün devam ettiğini belirtti. “Biz ensar olarak daha dün aynı toprakları paylaştığımız kardeşlerimize  büyük devlet olmanın verdiği sorumlulukla, kardeş olmamız hasebiyle kucak açtık. Suriyeli dostlarımızı ülkemizde misafir ediyoruz” diyen Ağralı, “Özellikle Son günlerde artan sosyal medya paylaşımlarıyla, kulaktan kulağa fısıltı gazeteleriyle halkımızı yanlış yönlendirmek isteyen provakatörlere karşı bir birimizi uyarmamız ve soğuk kanlı olmaya davet etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SURİYELİLER BİZE GEÇMİŞTE KUCAK AÇTI

Ağralı, içinde bulunduğumuz bölgenin çok önemli bir süreçten geçtiğini aktardı. Bölgenin belli dengeleriyle oynamak isteyenlerin başarılı olamayınca şimdi de artık halkı Suriyeliler'e karşı kışkırtma ve onlara karşı yalan yanlış bilgilerle tepkisel refleksler vermeye davet ettiklerini kaydetti. Daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bu da aslında büyük oyunun bir parçası ama çok tehlikeli bir parçası. Gezi parkı ve 17-25 Aralık süreci ile başlayan ve 15 Temmuz darbe girişimi ile nihayete erdirilmek istenen hainlik şimdi de içeride halkımızla savaş bölgesinden ülkemize sığınan kardeşlerimizle bizi birbirimize kırdırarak emellerine ulaşmak istiyor. Geçmiş tarihimize bakalım,  Anadolu düşmanlarımızca istila edilirken, cephelerde bizimle beraber savaşan Halep’li Suriyeli kardeşlerimizdi. Çanakkale de Anadolu’yu omuz omuza birlikte savunduk ve  kardeşlerimiz de o gün bizim için canlarını verdiler. Çanakkale’yi ziyaret edenler orada kimlerin savaştığını, şehid olduğunu kabir taşlarındaki ülke ve şehir isimlerinden çok net bir şekilde görebilirler.  Asla kırılamayacak bir bağ ile her türlü sıkıntılarımızda bugünlerimiz için birbirimize hep destek olduk. Dün bize kucak açanları, cephelerimizde can verenleri bizde şimdi topraklarımızda misafir ediyoruz. İnancımızın ve tarihimizin bize verdiği sorumluluğu yerine getiriyoruz.”

4-2-030.jpg

PROVOKASYONLARA GELMEYİN!

Milletvekili Ağralı, büyük oyununun görülmesi gerektiğini yineledi. Aralarına girmek isteyenlere, bütün Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek isteyenlere karşı en güçlü silahlarının ise  kardeşlikleri olduğunu ifade etti. Türkiye'nin 600 yıl çok daha ücra coğrafyadan milletler ile beraber huzur içinde yaşadığını söyledi. Ağralı, “Zor günlerde bir birbirimize kanatlarımızı gererek bu süreç tende Allah’ın izni ile felaha çıkacağız. Vatandaşlarımızı her türlü provakasyona karşı daha dikkatli davranmaya davet ediyorum.  Dış güçler kardeşliğimize zarar vermek için elinden geleni yapacak ama biz her dün olduğu gibi bugünde kardeşlik hukukumuz koruyup ülkemizde iç karışıklık çıkarmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Unutmayalım birlikte rahmet ayrılıkta ve fitnelere aldanmakta gazap vardır.

KAOS İÇİN KAMPANYA BAŞLATTILAR 

4-4hasan-huseyin-uysal-ihh-(2).jpg

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal da birilerinin ülkeyi kaosa sokmak için provokasyon yaptığını belirtti. Sürecin doğal bir şekilde başlamadığını yineledi. Suriyeliler üzerinden başka bir amaca hizmet edilmek istendiğini aktaran Uysal, Konya'nın bu anlamda hassas bir şehir olduğuna dikkat çekti. Dini ve milli duyguların Konya'da kuvvetli olduğuna değinen Uysal, “Bu duygular, o tarz paylaşımları görünce hadiselerin kanamasına sebebiyet veriyor” dedi. Yetkili mercilerin olaya el atması gerektiğini dile getiren Uysal,  “Zaten hutbelerde bile bazen kardeşlik duygularının pekişmesi için konuşmalar yapılıyor” şeklinde konuştu. “Batılılar, kendi ülkelerinde yaşayan Türklere zamanında aynı şeyleri yapmadı mı? Oyunlar kurulmadı mı?” diyen Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Şimdi de aynı gerekçeler sıralanarak böyle bir oyun içine giriliyor. Sağduyulu olmakta fayda var. Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'lar bu anlamda büyük bir önem arz ediyor”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum