Kamyon Garajı perişan!

Kamyon Garajı perişan!

Konya Kamyon Garajı ve çevresi perişan halde. Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir çevre düzenlemesinin yapılmadığı bölgede park, trafik ve çöp sorunu her geçen büyüyor

Türkiye'nin önemli nakliyat merkezlerinden biri olan Konya Kamyon Garajı perişan halde. Günde onlarca kamyonun girip çıktığı garaj, çöp ve çamurların içerisinde kaldı. Garajın kapasite olarak yetersiz kalmasından dolayı da, araçlar garaj dışına park ediliyor. Bu da yüksek tonajlı TIR'ların garaja girip çıkmasını zorlaştırıyor. Yaşanan trafik sorunundan dolayı TIR şoförleri arasında zaman zaman  tartışma yaşanıyor.  Büyükşehir Belediyesi ise Kamyon Garajı'ndaki sorunlardan uzak kalıyor. Refüjler çöp içerisinde kalırken, çamurdan dolayı asfalt bile gözükmüyor. Yaşanan bu durumdan hem çevre esnafı hem de TOR şoförleri rahatsız. Kar yağışının ardından garaja girilemediğini belirten bölge esnafı, “Herhangi bir yağış sonrası bu bölgede yürümek çok zor oluyor.  Yoldan geçenlerin bu bölgenin sanayi olduğunu anlaması dahi zor. Belediye buraya gereken titizliği göstermiyor. Küçük bir yol düzenleme çalışması günlerce bitirilemiyor. Bu alanın bir an önce toparlanması gerekiyor. Konteynırlara atılan çöpler zamanında alınmadığı için çevreye dağılıyor. Bu da kötü kokunun yayılmasına ve görüntü kirliliğinin oluşmasına neden oluyor” dedi.

1.20150305091839.jpg

KONBELTAŞ'IN PARK ÜCRETİ FAZLA

1-2 çöp konteynırın buradaki çöplerin temizliği için yeterli olmadığını belirten nakliyat esnafı Ali Dursun, “Burası bir mahalle sokağı değil, günde onlarca kamyon ve TIR'ın girip çıktığı bir garaj.  Elbette atık malzeme yoğunluğu fazla. Elektrik direkleri plansız bir şekilde sanayi içerisinde konumlandırılmış. Bir kamyon geçişinde çok kez tel kopma hadisesine maruz kalan esnaf, elektrik kesintisi giderilene kadar mağdur oluyor.  Yol emekçilerimiz şoförlerimize de değinmemiz gerekiyor. Burası Konya'nın unutulan bölgesi desek yanlış olmaz diye konuştu.

2.20150305091854.jpg

Park sorunun yanı sıra trafik akışında da problemlerinin olduğuna dikkat çeken Dursun, “Eskiden buraya gün içerisinde 50 kamyon geliyorsa şimdi 300 kamyon geliyor. Özellikle sabah saatlerinde burada adım atacak yer kalmıyor. Alanın genişletilip tekrar düzenlenmesi gerekiyor. KONBELTAŞ'ın aldığı park ücreti de çok fazla. TIR ve kamyon şoförleri buraya girmek zorunda kalıyor. 2 saate kadar  saat durulduğunda 3 lira alınıyor. Daha sonra da fiyat katlanarak artıyor. Büyük araçlar için ayrı, küçük araçlar için ayrı fiyat ödeniyor. Kamyon Garajı zaten perişan halde bir de buraya girildiği için park ücreti verilmek zorunda kalınıyor” açıklamasında bulundu.

4-2.20150305091904.jpg


NAKLİYATÇININ ELİNE MAHKUMUZ

20 yıldır TIR şoförlüğünü yaptığını kaydeden İsmail Korkmaz ise, arkalarında kimsenin olmadığını belirterek, Kamyon Garajı'ndaki şoförlerin perişan halde olduğunu söyledi. Nakliyatçının 300 kilometrelik yolu 200 kilometre yazdığını iddia eden Korkmaz, “Bize işinize gelirsi diyorlar. Bizde mecbur gitmek zorunda kalıyoruz. Komisyonunu alan nakliyatçı, işine gelirse diyor. Sen gitmezsen başkası gider dediği için. Karın tokluğuna kilometrelerce yol gidiliyor. Yol üzerinde de trafik ekipleri hemen ceza kesiyor. Üzerimizdeki baskı çok fazla. Hiçbir değerimiz yok. Hor kullanılıyoruz. Buna artık bir düzen getirilmeli. Garajın fiziki olarak yapısından fazla buradaki şoförlerin çektiği çile önemli” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.