Kamer bir çınar gibi sağlam

Kamer bir çınar gibi sağlam

KAMER HOLDİNG; her biri kendi alanında dev markalarıyla KONYA ve TÜRKİYE ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor

Kamer Holding Yönetim Kurulu Başkanı öZER SEVENCAN dergimize yaptığı özel açıklamada “ Kurulduğumuz yıl olan 1997 den günümüze bir çok şey değişti. Geçen 11 yıl içerisinde Kamer Holding halkımızdan aldığı destek ile büyüyerek yoluna devam etti, ediyor ve edecek.
 Bu süreç içerisinde Kamer Holding olarak 12 yıllık zaman içerisinde bir çok süreçten geçtik. Özellikle son dönemlerde yaşanan ekonomik-siyasi krizler tüm sektörleri olduğu gibi grubumuzun faaliyet gösterdiği sektörleri de olumsuz etkiledi. Büyük özveri ve gayretlerle kurulan Kamer Holding yine aynı istek, azim ve gayretlerle bu zor günlerden ağır darbeler almadan çıkmayı başardı. Hatta bir çok kuruluşun küçülmeye gittiği bu dönemlerde Kamer Holding yeni yatırımlarla büyümeye devam etti. Ekonomik-siyasi krizlerin çok defa yaşandığı 11 yıllık süreç içerisinde alanında her geçen gün büyüyerek ilerleyen firmalarımız faaliyet gösterdikleri bölgelerinde ve sektörlerinde sürekli ilk’ler ve en’ler arasına girerek başarılarını belgelediler. Bu başarıların altında yatan faktörler; halkımızdan gördüğümüz teveccühü ve bize olan inançlarını boşa çıkarmama gayreti, ülkemizi çok sevmemiz, samimiyetle hizmet etme arzusudur.
       Kamer Holding olarak 12 yıl önce ülkemize hizmet verme arzusuyla yola çıktık. Özveriyle çalışmaya başladığımız bu yolda yürürken belirlemiş olduğumuz hedeflerimiz var. bu hedeflere her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Bu bize ayrı bir heyecan ve çalışma azmi veriyor. İlk kurulduğumuz yıl ile bu günkü tarih arasındaki farkı görmek gelecekte de bu yolda yürürken neler olacağını, ne kadar yol kat edeceğimizi görmemize yardımcı oluyor. Sağlam, emin adımlarla yürüyor; belirlemiş olduğumuz hedeflerimize her geçen gün yaklaşıyoruz.
       Dünya ve Türkiye ticaret eğilimlerini iyi takip ederek farklı alanlarda gerçekleştirdiği yatırımlarla ülkemizde ve dış pazarda önemli bir yer edinen Kamer Holding, başarılarına yenilerini eklemek için durmaksızın çalışıyor ve çalışacak.” dedi.


Ekonomik daralmanın yaşandığı zor günlerde dahi yaptığı yatırımlar ve sağladığı istihdam ile kendinden söz ettiren KAMER HOLDİNG kendine çizdiği yolda emin adımlarla ilerliyor. 1997 yılında dikilen KAMER fidanı bu gün ulu bir çınar gibi etrafına güven veriyor.
KAMER HOLDİNG’in tıpkı bir çınar gibi yere sımsıkı köklerle bağlı, sağlam bir gövde üzerinde büyüyen gelişen dalları KAMER HOLDİNG’in kuruluş felsefesini yansıtıyor.
* Ülkesinin toprağına sıkı sıkıya bağlı kökleri ile; Değerlerine sıkı sıkıya bağlı, çalışanlarının haklarını gözeten, bölgesine ve ülkesine aşık, geçmişini unutmayan, geleceğe güvenle bakan, kaynakları idareli kullanan, Kökleri ile topraktan aldığı gücü geleceğe taşıyan;
* Sağlam gövdesi ile; Kaynakları bünyesinde toplayan, büyük bir özveri ve akıllı bir yönetim ile dallarına bu kaynakları ileten, onlara destek ve güven sağlayan;
* Dalları ilede; şirketlerin KAMER HOLDİNG gövdesinden aldığı destek ile sürekli gelişerek büyüyen, büyüdükçe göz dolduran, kullandığı kaynaklarla sadece kendisine değil, çevresine ve ülkesine fayda sağlayan bir yapıyı ifade ediyor.
Birlikte büyüttüğümüz bu çınarın geçmişten geleceğe uzanan dallarının gölgesinde ilelebet çalışmaya ve üretmeye devam etmek dileğiyle.      
Kamer Holding Mart 1997'de Kamer Yatırım A.Ş. olarak Konya'nın Ereğli ilçesinde kuruldu. İlk yatırım olarak Kamer Yem fabrikasının temelleri atıldı. Hemen yakınına Kamtav Tavuk Çiftliği kuruldu. Daha sonra şirket merkezini Konya'ya taşıdıktan sonra Eylül 1998'de Kamer Holding A.Ş. unvanını kazandı. 12.12.1998 tarihinde ise şu andaki holding merkez binasına taşındı. Kısa sürede 7 sektörde 15 işletme ve fabrikamızla büyüme ivmesini devam ettirmektedir. Bu sektörler; alüminyum, gıda, otomotiv, inşaat, ticaret ve pazarlama, hayvancılık ve turizm sektörleridir.
    Kamer Holding’in hedef olarak belirlediği rekabet alanı yalnızca bölgesel ve ulusal pazarlar değil bütün bir dünya pazarıdır. Rekabet etmek ve en iyiler arasına girebilmek için sürekli gelişmek ve gelişmek içinde kaynak oluşturmak Kamer Holding’in öncelikli stratejisidir.
Şah inn Paradise
Muhteşem denizin ve eşsiz doğanın buluştuğu Antalya Kumluca bölgesinin tüm doğal güzelliklerini barındıran 167 bin metrekare alan üzerine kurulu kendine özel 400 metre uzunluğunda plajıyla denize sıfır mükemmel bir konuma sahip olan Şah inn Paradise sizlere unutulmaz bir tatil keyfi sunmaktadır.
Beysu A.Ş.
Beyşehir'in Doğanbey kasabasında 24 saat aralıksız üretimi yapılan Beysu, saatte 11.000 pet şişe dolum kapasitesiyle sektörde önemli bir yere sahiptir. Temiz ve hijyenik ortamlarda ambalajlanan, uygun mineral zenginliğine ve içim tatlılığına sahip Beysu tesislerinde, 0,5 – 1,5 – 5 – 8 – 10 litre petsu ve saatte 1.000 adet 19 litre damacana dolumu gerçekleştirilirken, son yıllarda bardak su üretimi için yapılan yatırımlarla 180 cc, 200cc, 250 cc, ve 300 cc’lik saatte 6.000 bardak su dolumu da gerçekleştirilmektedir. Pet ambalajları da kendi bünyesinde üreten, ISO kalite belgelerine sahip Beysu Kaynak Suları, yurt içinde birçok il ve ilçeye, yurtdışındaysa başta Avrupa birliği ülkelerinden Almanya, İngiltere, ve Hollanda olmak üzere Orta Doğu Ülkelerine de ulaşmaktadır.
Ak Alüminyum A.Ş.
Endüstriyel dünyada “21. yüzyılın madeni” olarak nitelenen alüminyum yassı ürün üretiminde ülkemizde önemli bir ihtiyaca cevap veren Kamer Holding, Ak Alüminyum A.Ş. tesisleri bünyesinde Türkiye alüminyum yassı ürün ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu üreterek sektörünün Ülkemizdeki 3. Büyük üreticisi konumundadır. 
Konaltaş A.Ş.
Sektöründe ISO 9002 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip ilk işletme olan Konaltaş A.Ş. aynı zamanda mükemmel bir izlenebilirlik ile BS 2006 ve TSE 4812 normlarında tüp üretmektedir. Konaltaş A.Ş., bünyesinde yılda 120 milyon adet alüminyum tüp üretilmektedir. Kozmetik, gıda, ilaç, yapıştırıcı, silikon ve diş macunu gibi sektörlerde  kullanılmakta olan tüpler, yurt içindeki talebin %40’ını karşıladığı gibi Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türkî Cumhuriyetlerine yaptığı ihracatlarla da dış pazardaki etkinliğini sürdürmekle beraber ülke ekonomisine de büyük katkıda bulunmaktadır.
Arıkol Aerosol A.Ş.
Konaltaş A.Ş. bünyesinde entegre bir tesis olarak hizmet veren Arıkol, kozmetik, gıda, ilaç, yapıştırıcı ve diş macunu sektörleri için çeşitli ebatlarda bükülebilir alüminyum tüp imalatında Türkiye’nin 2. Büyük kuruluşudur ve Sandoz, Pfizer, İ.E Ulagay, Mustafa Nevzat, Münir Şahin ve Saba ilaç firmaları ile Kopaş, Ataç ve Fonex gibi kozmetik sektörünün öncü firmalarına üretim yapmaktadır. Arıkol ayrıca gıda sektöründen Saray ve Bifa bisküvi gibi firmaların yanı sıra dünya genelinde Güney Afrika’da Wella, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Julphar ve Medpharma, Bulgaristan’da Rubella ve Rosa İmpex ile Irak’ta Samara Drug İndustry firmaları gibi birçok tanınmış firmaya üretim yapmaktadır. Ate Ambalaj A.Ş.Tüpün ana hammaddesi olan alüminyum pulunu kendi bünyesindeki Ate Ambalaj tesislerinde üreten Kamer Holding sektördeki diğer kuruluşların ihtiyaçlarını karşıladığı gibi kendi ihtiyaçlarını da yine kendi tesislerinde üretmektedir. Konaltaş ve Arıkol’un hedef büyütmesiyle birlikte mevcut üretim kapasitesini daha da artırmayı planlayan Ate Ambalaj, Kamer Grubunun yeni hedeflerinin de odağında yer alan önemli bir kuruluştur.  Stratejik öneme sahip olan alüminyum madeninin gelecekteki işlevlerini mercek altına alan Kamer Holding, Türkiye’nin bu sektördeki en güvenilir kuruluşlarından biri haline gelen Ate Ambalaj'la, yeni hedeflere doğru yürümektedir.
Kameks İç ve Dış Ticaret A.Ş.
Titiz araştırmalar sonucu gelişmekte olan sektörlere yapılan yerinde yatırımlar ve üretilen güven, iç ve dış piyasalarda Kameks A.Ş. tarafından pazarlanmaktadır.  Avrupa'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada bağlantıları bulunan deneyimli ve dinamik Kameks Dış Ticaret ekibi, kardeş şirketlerin yanı sıra, KOBİ'ler başta olmak üzere yurt içindeki nitelikli ürünleriyle tanınan firmalara da dış pazarlar bulma konusunda ciddi destek vermektedir.
Beydere Un A.Ş.
Kamer Holding’in gıda sektöründeki önemli yatırımlarından birini de Beydere Unları oluşturmaktadır. 1998 yılında holding bünyesine katılan Beydere Unları, aradan geçen zaman içerisinde başta Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde tercih edilen ve aranan bir marka haline gelmiştir. Beydere un halen, Fulya, Çiğdem, Salkım, Kadife markaları ile birinci kalite un üretimi gerçekleştirmektedir.
Kamer Yem A.Ş.
Kamer Holding yatırımlarının bugünlere gelmesinde lokomotif görevi yapan ve gıda sektöründeki önemli işletmelerinden biri haline gelen Kamer yem, teknoloji yatırımları ve donanımıyla hayvancılık sektörünün öncü kuruluşları arasında yer almaktadır. Verimlilik ve enerji tasarrufu gibi unsurlar göz önünde bulundurularak tam otomasyonlu düşey sistemle inşa edilen ve ürün geliştirmede müşterilerin kayda değer istek ve önerilerini dikkate alan Kamer Yem tesislerinde,  büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yemleri üretilmektedir.
Kamtav A.Ş.
Birbirini destekleyen işletmelerin istikrar ve büyüme gayretlerini kuvvetlendireceği düşüncesiyle yapılan yatırımlarından birini de, Kamer Yem tesislerinin yanı başına  kurulan tavukçuluk tesisleri oluşturmaktadır. Günde 125 bin yumurta üretimi gerçekleştirilen ve bünyesinde her biri 28 bin 750 kapasiteye sahip olan beş adet ticari yumurta kümesi ve 62 bin 500 kapasiteli bir civciv hane bulunan Kam Tav tesisleri, tüketicilerine güvenilir ve sağlıklı  ürünler ulaştırmaktadır.
Kampet
5.000 m2 açık, 650 m2 kapalı alana sahip olan Kampet, Opet Petrol Ürünleri ile Konya-Adana yolu üzerinde hizmet vermektedir. İleri teknoloji ve son güvenlik sistemlerinin kullanıldığı, 7/24 hizmet veren istasyonda; güvenli yakıt, otogaz, kalorifer yakıtının yanında  lokanta, market ve temiz bir çevre anlayışı ile bölgede farklı bir işletmecilik sergilemektedir. Kampet, EMS Petrol olarak yakın bir gelecekte gerek Konya sınırları içinde, gerekse diğer illerimizde büyük bir istasyon zinciri olarak hizmet vermek için yatırımlarına devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.