Kaldırımlar ve yollar doldu taştı

Kaldırımlar ve yollar doldu taştı

Konya’da trafik her geçen gün daha da yoğunlaşırken arabaların kaldırımları işgalinin önüne bir türlü geçilemiyor.

Konya’da trafik her geçen gün daha da yoğunlaşırken arabaların kaldırımları işgalinin önüne bir türlü geçilemiyor. Birçok sürücü araçlarını otopark yerine kaldırımlara park etmeye devam ediyor. Kaldırım işgali yüzünden yayalar ise kaldırım yerine yol üzerinden yürümek zorunda kalıyor. Yolun iki tarafına yapılan parklar yüzünden birçok caddede dört aracın geçebileceği yoldan bir araç zor geçiyor.

Duyarsız sürücülerin “Hemen Geliyorum” veya “Çok Az İşim Var” gibi bahaneler göstererek kaldırım üzerlerine park etmeleri özellikle engelli yayaları zor durumda bırakıyor. Konu ile ilgili rahatsızlığını dile getiren Selçuk Üniversitesi öğrencisi Mete Köstekçi, teknolojinin gelişmesi ve kentlerdeki yaşayan nüfusun artmasıyla vatandaşlar ulaşım ihtiyaçlarını şahsi araçlarıyla yapmaya başladığını belirtti.

Köstekçi, “Özellikle Selçuk Üniversitesi kampüsü içerisinde öğrenim gördüğümüz fakülteye giderken kaldırımları kullanamıyor, yolun ortasından gitmek zorunda kalıyoruz. Duyarsız araç kullanıcılarının araçlarını kaldırımlara ve ya uygun olmayan yol kenarlarına park etmesi ciddi anlamda vatandaşların ve öğrencilerin hayatını riske atıyor. Kaldırımları tıklım tıklım dolduran bu  duyarsız şoförler kaldırımlarda yayaların hakkını gasp etmekle kalmayıp verilen tepkilere de sert şekilde karşılık veriliyor. Yetkililerin bunu bir an önce düzeltmesini istiyoruz ve bu kirliliğe tepkisiz kalmamalarını, gerekli müdahalede bulunup çare aramalarını diliyoruz” diye konuştu.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum