Kadın hastanesindeki çalışmalar değerlendirildi

Kadın hastanesindeki çalışmalar değerlendirildi

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi genel değerlendirme toplantısı Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Erkan Ataş ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin, uzman hekimlerin ve servis sorumlu hemşirelerinin katıldığı toplantı da hastanede sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

395 yatak kapasiteli hastanede, 66’sı uzman hekim olmak üzere toplamda 96 hekimin görev yaptığını söyleyen Prof. Dr. Koç, ebe, hemşire ve diğer çalışanlarla birlikte toplam sayının 979 olduğunu belirtti. Prof. Dr. Koç, “Hastanemizde görevli hekim sayısının artması ile birlikte MHRS sayıları da önemli ölçüde yükselmiştir. 2022 yılında aylık 6.422 vatandaşımız MHRS ile randevusunu alırken bu sene aylık ortalamamız geçen seneye göre üç katın üzerinde artış göstermiş ve MHRS sayımız aylık 20 binin üzerinde gerçekleşmiştir. Aynı şekilde bir ayda bakılan hasta sayımızda 22 binlerden 35 binli rakamlara yükselmiştir” şeklinde konuşarak özellikle randevu alma konusunda yaşanan sıkıntıları en aza indirmeyi başardıklarını söyledi. 2022 yılının ilk 9 aylık diliminde hastaneden 203 bin 661 hastanın tedavi hizmeti aldığını da hatırlatan Prof. Dr. Koç, bu sayının 2023 yılı ilk 9 ayında 320 bin 859’a yükseldiğini de vurguladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.