Japonya'daki depremde 78 kişi öldü

Japonya'daki depremde 78 kişi öldü

Japonya'da 7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e çıktı

İshikawa eyaletinin batısında ve Noto Yarımadası'nda gerçekleşen depremler sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde İshikawa'nın Noto Yarımadası ve yakınlarında, büyüklükleri 5 ila 7 arasında değişen depremler olduğunu belirtti.

GECE SAATLERİNDE 2 AYRI DEPREM DAHA YAŞANDI

Yarımada bölgesinde bugün yerel saatle 00.36'da 4,8 ve 04.38'de 4,9 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Artçı sarsıntıların devam ettiği ifade edildi.

300'DEN FAZLA KİŞİ YARALANDI

İshikawa Eyalet Valiliği, depremlerde 78 kişinin hayatını kaybettiğini ve bölgede 300'den fazla yaralının tedavi altına alındığını açıkladı. Eyalet genelinde 165 okul ve tesiste kısmi hasar tespit edilirken, 30 binden fazla kişinin tahliye noktalarında barındığı belirtildi.

50 KİŞİNİN DURUMU BİLİNMİYOR

Noto Yarımadası'ndaki yağışların toprak kaymalarına neden olabileceği uyarısında bulunuldu ve bölgede 50'den fazla kişinin durumu belirsiz olduğu bildirildi.

Savunma Kuvvetleri'ne bağlı 2 bin personel arama-kurtarma çalışmalarına katılarak helikopterlerle ihtiyaç malzemelerini bölgeye taşıdı. Ağır iş makineleri için SDF'ye ait bir nakliye gemisinin Wajima kent limanına hareket ettiği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum