İzmir’deki Konya derneklerinden iftar etkinliği

İzmir’deki Konya derneklerinden iftar etkinliği

İzmir'de hizmetlerini yürüten Konyalılar Federasyonuna bağlı dernekler, ‘Ramazan Berekettir’ sloganıyla her yıl geleneksel olarak düzenledikleri, bu yıl ki iftar programlarını tamamladılar.

Konyalılar Federasyonunun güçlü ve önder derneklerinden biri olan Hasanşeyhliler Kalkındırma Derneği yüksek bir katılım, zengin bir menü ve içecek ikramları, semazen, Kur'an tilaveti, geceye maneviyat katan dinletiler ve çocuk oyunlarıyla, Buca Kristal Düğün Salonunda anılarda iz bırakan bir iftar programı sundular.

RAMAZAN BEREKETTİR

Konuyla ilgili ortak bir açıklama yapan Hasanşeyhliler Dernek Başkanı Ali Devebacak,

"Her Ramazan'da geleneksel olarak köylülerimize ve tüm hemşehrilerimize iftar veriyor, imkanlar dahilinde kumanya yardımında bulunuyoruz. Geçen yılda da deprem bölgesine çok ciddi yardımlarımız olmuştu. Bu sene de derneğimiz bünyesinde çok güzel bir iftar sofrası kurduk. Köy ve kasaba dernekleri bu gibi örnek davranışlar göstererek toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularını canlı tutuyorlar. Burada yaşadığımız manevi havanın gururu ile iftarımıza iştirak eden tüm katılımcılara ilgi ve samimiyetleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Hayrat sahibi iş insanı Mehmet Çalmaz ise şunları söyledi: “Bu tür aktiviteler özellikle Ramazan ayının manevi atmosferine de katkı sağlıyorlar. İnsan odaklı hizmetleriyle milli birlik beraberlik vurgusu yaparak evrensel değerlerin farkındalığını da ortaya çıkarıyorlar. Bu bakımdan sivil toplum kuruluşlarının toplumdaki önemi çok büyüktür. İnsanımızın bu yapılanmalarda yerini alarak mevcut derneklerine sahip çıkmaları ortak temennimizdir. Orada geleceğimizi inşa edebilir, ilimize yurdumuza, yaşadığımız gurbet ellere daha bilinçli sahip çıkabiliriz."

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.